USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.74

У Луцьку в ролях читатимуть польську драму «Весілля»

1 Вересня 2017 09:15
Однією з популярних польських традицій є Narodowe Czytanie (Національне читання) – громадська акція під патронатом Президента Польщі. Цьогоріч до неї вкотре приєднується Луцьк, інформують організатори.

«Національне читання» пропагує знання художніх творів національної літератури, фрагменти котрих зачитують публічно. З-поміж чотирьох творів, запропонованих Президентом, інтернет-користувачі обирають один. Цьогороку – це «Весілля» Станіслава Виспянського. У кожному місті в Польщі на площах, у парках, у театрах і школах відомі актори, митці, політики будуть зачитувати фрагменти «Весілля».

У Луцьку подія відбудеться 2 вересня (як і читання в Польщі), о 14:00, у Галереї мистецтв (вул. Лесі Українки, 24А).

У програмі заходу:

- Читання в ролях уривків драми «Весілля» Станіслава Виспянського

- Розповідь про життєвий шлях С. Виспянського

- Виступ музичного колективу «Barwy Kresowe», Анни Негодюк та Олесі Самочко.

Організатори події - Генеральне Консульство Республіки Польща в Україні та Міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN LUTSK - заохочують кожного до активної участі та прочитання короткого фрагменту польської п’єси „Весілля” польською мовою.


Довідково:

Станіслав Виспянський (15 січня 1869 р., Краків – 28 листопада 1907 р., Краків) – польський поет, драматург, живописець, графік, архітектор, дизайнер меблів. Автор символічних драм, творив в епоху Молодої Польщі. Його називають «четвертим польським пророком».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus