USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Луцьку в Окольному замку зазвучали вірші польсько-української поетичної збірки

11 Лютого 2024 21:41
У приміщенні конференц-залу Музейного простору «Окольний замок» 11 лютого було людно. Сюди на запрошення Луцької літературної резиденції завітали шанувальники поезії та друкованого слова. Присутніх зібрала значима подія – презентація збірки творів шістьох українських поеток у перекладі відомих польських письменників «Nie zabrałam ze sobą radości» («Не забрала з собою радості»).

До книжки увійшли тексти учасниць проєкту: Мар’яни Савки, Олени Рибки, Дзвінки Матіяш, Йордани Дранчук, Юлії Бережко-Камінської та Ольги Ольхової, повідомили у пресслужбі міськради.

Книжку було видано за підтримки Товариства письменників Польщі в рамках ініціативи «Спільномова», що покликана налагоджувати контакти між творчими середовищами двох країн, а також вибудовувати простір спільного зацікавлення літературними здобутками.

На презентацію завітали також заступник міського голови Ірина Чебелюк, ініціатори видання: президентка Польського товариства письменників, дослідниця, професорка Інституту Літератури Польської Академії наук Анна Насіловська, керівник варшавського відділу Товариства польських письменників та один із перекладачів видання Збіґнєв Збиковський, авторки видання та укладачка збірки, ініціаторка «Спільномови» Ольга Ольхова.
«Сподіваюся, що сьогодні кожен із нас, хто слухатиме сьогодні твори, які звучатимуть у цих стінах, отримає те, чого так прагне: чи то душевного спокою, чи то благодаті в серці, чи то певного порядку думок, чи то повернення надії, чи то упевненості, що завтра сонце принесе новий день та життя, що не буде втрачене», – привітала присутніх Ірина Чебелюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus