USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

У Луцьку в навчальному центрі бійці 100-ї бригади навчають усіх охочих. Відео

3 Березня 2024 16:51
Керування безпілотниками, стрільба, тактична медицина і багато іншого – у Луцьку почало діяти навчання різних військових технік для усіх охочих. Інструкторами працюють бійці 100-ї бригади, які отримали поранення і наразі не можуть далі нести військову службу.

Детальніше – у сюжеті ТРК Аверс.

«Йди до своїх!» – саме під таким гаслом відбуваються навчання військовим технікам, які можуть відвідувати всі охочі. Є велика кількість напрямків, які можна опановувати, а оскільки зараз в нашій країні іде війна, то це актуально і на часі. Інструкторами працюють військові з бойовим досвідом, які внаслідок поранень не можуть нести військову службу. Своїми враженнями діляться учасники.

«Зараз ми вчимося керувати розвідувальними дронами. Дуже цікаво, мені дуже подобається, адже це надзвичайний досвід. Ніколи цього не робив, але наче щось виходить», – каже курсант військової кафедри ЛНТУ Ілля.

Читати ще: У центрі Луцька чоловіків і жінок кликали у ЗСУ

«Я вважаю, що це доволі цікаво, адже люди повинні вміти користуватися такими механізмами. Сьогодні в нас іде війна, і дрони – це те, що в першу чергу допомагає нам. Я навчаюся на військовій кафедрі, тому правильно, що нас сюди привели. Тут показали та розказали багато нового», – говорить курсантка військової кафедри ЛНТУ Дарина.

Про курс навчання керування дронами розповів головний інструктор Олександр.

«Наш курс триває три тижні. Після двох тижнів симулятора люди переходять на реальний ось дрон. Далі тиждень польотів на самому дроні. Ми відпрацьовуємо рухомі цілі та зальоти в бліндаж», – зауважив Олександр.

Також інструктори навчають користуватися «Стінгерами» та «Джавелінами».

«Ознайомлюю наших громадян – цивільних, військовослужбовців – з ПЗРК «Стінгер». Для чого він призначений, як ним володіти. Щоб коли наші військовослужбовці будуть на полі бою, вони вміли правильно застосувати даний ПЗРК» – говорить військовослужбовець 100-ої бригади Андрій.

Читати ще: Кличуть стріляти з «Джавеліна»: 100-та бригада відкриває у Луцьку навчальний центр

Для чого потрібні ці навчання – розповідає прес-офіцер 100-ої бригади Сергій Хомінський: «Для того, щоб перемога настала швидше. Всі ми про це мріємо, у нас має бути резерв. Тобто цивільні громадяни мають також бути обізнані з якимись елементарними речами, які стосуються військової служби. Тому ми розгорнули в Луцьку такий ознайомлювально-навчальний центр»

До слова, навчання в цьому центрі є абсолютно безкоштовним і туди можуть приходити всі охочі, які бажають здобути навички у військовій справі. Варто лише подзвонити за номером телефону і домовитися про час, який буде вам зручний: 050 555 30 70.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus