USD 41.30 41.65
  • USD 41.30 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

У Луцьку учасниці «Жіночого десанту» вправлялись у стрільбі з лука

17 Липня 2021 15:24
Учасниці «Жіночого десанту» Луцька вчилися стріляти з лука.

Жіночий рух «За Майбутнє» Волині побував в гостях у клубі «Луцькі соколи» на запрошення його очільниці – ветеранки АТО, двічі золотої призерки «Ігор нескорених» Майї Москвич, розповіла на своїй сторінці у Фейсбуці депутатка районної ради, координаторка Жіночого руху «ЗА Майбутнє» у Волинській області Ольга Максим’як.

«Луцьким соколам» лише два роки. Як розповіла нам Майя, спочатку клуб створили для реабілітації бійців. Та вже зовсім скоро стрільба з лука зацікавила і діток. Весною цього року «Луцькі соколи» вже організували навіть турнір зі стрільби з лука серед шкіл міста – «Lutsk Archer-junior».

Це далеко не бюджетний вид спорту, але надзвичайно цікавий. Та й таких клубів в Україні зовсім небагато. Найдешевший лук вартує від 15 тисяч гривень. Така ціна – лише за любительські. Професійне обладнання стартує від 70 тисяч гривень.
«Луцькі соколи» знаходяться на території Інституту мистецтв ВНУ імені Лесі Українки на відкритому просторі (вул. Ковельська, 15). Однак, у холодну пору року продовжувати тут тренування складно, адже пристосованого приміщення там для такого виду спорту немає.

Навчально-тренувальну базу клуб орендував у підвальному приміщенні школи № 19. Та нині приміщення у непридатному стані для занять. Улітку 2020 року його затопило. Внаслідок цього стіни та інвентар вкрилися пліснявою. Звичайно за таких умов тренуватися там неможливо.

У підвалі вже виконано частину необхідних ремонтних робіт, однак, на їх продовження потрібно знову виділяти кошти із бюджету. Без належного приміщення про розширення кількості занять з дітками говорити годі.

Ми з дівчатами були в захваті від занять стрільби з лука! Це був мій перший досвід.

Щиро дякуємо Майї та її колегам за таку чудову нагоду відчути нові емоції та драйв!

Щиро віримо і скеровуємо бажання у Всесвіт, що тренувальну базу клубу «Луцькі соколи» таки доведуть до ладу.

Адже стрільба з лука для команди клубу – це не просто робота чи хобі. Це те, що дає наснагу рухатися до мрії, дбати про розвиток дітей і доводити своїм прикладом, що у житті потрібно завжди йти вперед, попри усілякі труднощі», – зазначає Ольга Максим'як.

За детальнішою інформацією щодо запису у секцію стрільби з лука можна звертатися за номерами телефонів: 063 568 67 55, 097 863 09 90, 050 339 91 81.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 17 Липня 2021 15:58
А для чого це все?
лінивець Показати IP 20 Липня 2021 13:57
який лук? це ж якесь 15 століття-краще дайте їм автомат

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus