USD 41.60 41.85
  • USD 41.60 41.85
  • EUR 41.60 41.85
  • PLN 10.50 10.70

У Луцьку тимчасово перекриють вулицю в центрі

6 Червня 2024 10:07
Як повідомлялося раніше, на вул. Коперника – вул. Світлій від внутрішнього подвір’я 4-ої гімназії через вул. Коперника і до житлових будинків на вул. Світла, 9 і 7 виконуються роботи із заміни аварійної ділянки теплової мережі. На сьогодні виконано роботи із заміни ділянки мережі в дворі гімназії із виходом до проїжджої частини на вул. Коперника.

Для ефективного виконання робіт із заміни теплової мережі, прокладеної під дорогою та ділянки до повороту на вул. Світлу, а також для розміщення усієї необхідної важкої техніки, виникла необхідність перекриття руху ділянкою вулиці Коперника, повідомляє Луцьктепло.

Варто зауважити, що заміна ділянок мереж під проїжджою частиною не завжди супроводжується перекриттям руху, і зазвичай виконується методом «протягування». При цьому мережа розкопується із двох сторін дороги: один бік використовується для укладання трубопроводів та проведення зварювальних робіт, а з іншого боку за допомогою техніки та троса трубопроводи протягують крізь канал. Для використання цього методу необхідні ще дві умови: лотки та їх плит перекриття повинні бути цілісними, а діаметр труб, що протягується, повинен поміститися в наявному каналі.

У випадку з вул. Коперника не виконується саме друга умова, адже тут зношені сталеві трубопроводи замінюються на нові попередньо-ізольовані, зовнішній діаметр яких перевищує запроєктовану у 1985-му прохідність каналу. Більше того, заміні підлягає й ділянка мережі вздовж узбіччя вул. Коперника до повороту на вул. Світлу.

Тому для виконання комплексу робіт із заміни цієї ділянки мережі необхідно порушити цілісність дорожнього перекриття, чим і викликана необхідність тимчасового перекриття руху вулицею. Враховуючи значний об’єм робіт та необхідність швидкого відновлення дорожнього руху, тривалість робочого дня для задіяних ремонтних бригад буде продовжено. Також бригади буде підсилено додатковою технікою. Працюватимуть ремонтники і в суботу.

Орієнтовний термін виконання робіт та зупинки руху вулицею – до кінця наступного тижня.

Перекриття руху транспорту вул. Коперника регламентовано розпорядженням луцького міського голови від 20.05.2024 № 347. Відновлення благоустрою на ділянці – до 1 серпня 2024 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучани Показати IP 6 Червня 2024 11:54
тоді треба зробити двосторонній рух на вул. Сенатора.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus