USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

У Луцьку тестують тролейбус із системою знезараження повітря

23 Березня 2021 17:31
У Луцьку виїхав на маршрут тролейбус, обладнаний новою системою знезараження повітря.

Коли та як працює система знезараження у тролейбусі Суспільне розпитало у водія маршруту Віктора Мазурка.

«Кварцування салону нині тестують лише на одній машині», – розповів головний інженер Луцького підприємства електротранспорту Володимир Бабич.

Решту тролейбусів і автобусів підприємства наразі дезінфікують спеціальними розчинами один раз на день.

Зі слів заступника директора з технічних питань місцевого автоскладального заводу Дмитра Тітаренка, система сертифікована фірмою-виробником, поки в інших містах України такі прилади на громадському транспорті не встановлювали.

В основі пристроїв – ультрафіолетова лампа, яка вбиває всі бактерії, грибки, інші інфекційні мікроби. Такі ж лампи використовують для кварцування у лікарнях. «Знезаражується повітря, яке в салоні тролейбуса, а також всі поверхні: поручні, сидіння, підлога, боковини», – каже головний інженер.
Чи будуть встановлювати системи знезараження в інших тролейбусах, що цього року надійдуть до Луцького підприємства електротранспорту, головний інженер каже, що не знає. Згідно з тендером, така опція не була передбачена.

Як ми писали, у луцькому тролейбусі вперше в Україні встановили бактерицидні опромінювачі двох типів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
скептик Показати IP 23 Березня 2021 17:46
це в русі з пасажирами буде та лампа працювати ?
Лучанин Показати IP 23 Березня 2021 18:29
Вкажіть номер цього тролейбусу, щоб випадково в нього не сісти...
Серж до Лучанин Показати IP 24 Березня 2021 09:11
010
Авжеж Показати IP 23 Березня 2021 18:36
Ідея хороша, але зроблено як завжди. Ті хто ставив ці лампи хоч би почитали яким чином відбувається те для чого вони призначені, сам процес. Можливо тоді це приносило б ще й якусь користь. "Ми тестуємо..." - на кінцевих роблять аналізи до і після роботи обладнання? На 20 хвилин вмикають лампу після цього 10 хвилин провітрюють салон. Так, по часу все вірно, але 30 хвилин тролейбус простоює?
Ололо до Авжеж Показати IP 23 Березня 2021 21:05
Обідня перерва триває 30-35 хв.
Мешканка Показати IP 23 Березня 2021 18:38
Сенсація будем тільки той тролейбус чекати... Як діти малі.. Тішаться цяцьою.
Анонім до Мешканка Показати IP 23 Березня 2021 20:48
... головне, щоб не плакала!)))
Hello Показати IP 23 Березня 2021 20:22
Треба пробувати! аби Луцьк був максимум у жовтій зоні під час карантину, + це потенційна можливість зменшити можливі ризики зараження бактеріальними захворюваннями! Хоть щось нове.! Проте в деяких нових тролейбусах задні мости вже сильно гудуть.
Пятачок Показати IP 23 Березня 2021 23:44
Борт 010 з "мертвих душ" прийшов в березні, з тих 4-х за які відрапортували в лютому. Встановили бактерицидні опромінювачі двох типів - Іонізатор Повітря (ІП) який працює під час руху та Ультрофіолетовий Опромінювач (УО) який вмикається на кінцевій зупинці на 15 - 20хв. З УО все зрозуміло, класичне рішення то з ІП виникає питання, якого типу прилад і можливо "невірна" назва приладу. Все-таки без вологого прибирання чи дезінфекції не обійтися про що опосередковано прозвучало з вуст лікарки. В загальному, враховуючи пандемічну ситуацію, інціатива виробника має право на існування.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus