USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

У Луцьку – суперечка щодо меж прибудинкової території двох багатоповерхівок

30 Березня 2016 13:27
Представники одного з ОСББ міста вважають, що їх можуть залишити без прибудинкової території.

Про це йшлося під час 5 сесії Луцької міської ради 30 березня.

Як пояснив начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала, раніше було ухвалене рішення про надання ОСББ «Порядок» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для будівництва та обслуговування багатоквартирного будинку на вулиці Федорова, 2б. ОСББ не погодилося з рішенням, мотивуючи це тим, що межі земельної ділянки не відповідають межам, які були визначені у 2004 році під час надання ділянки під будівництво багатоповерхового будинку. На спірну ділянку виїздила комісія, члени якої підтримали позицію ОСББ щодо межі ділянки. Виник також спір з представниками сусіднього ОСББ щодо меж ділянки.


«Надати ОСББ «ПОРЯДОК» дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність на вулиці Федорова, 2б орієнтовною площею 0,5 гектара для будівництва та обслуговування багатоквартирного будинку за рахунок земель комунальної власності, не наданих у власність чи користування, згідно з додатком.

ОСББ «ПОРЯДОК» подати на затвердження розроблений проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність на вулиці Федорова, 2б орієнтовною площею 0,5 гектара для будівництва та обслуговування багатоквартирного будинку в порядку, визначеному чинним законодавством України», йдеться у проекті рішення.

Зміни пропонується внести у зв’язку з уточненням існуючих меж земельної ділянки, що межує з земельною ділянкою, яку передбачається відвести у власність об’єднання.

Представник ОСББ «Порядок» Сергій Олексюк повідомив, що земельну ділянку для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку відвели у 2004 році, під час будівництва паркан був встановлений на 2 метри вглиб ділянки, а не по її межі. Пізніше поряд почалося будівництво інших багатоповерхівок, мешканці яких просили виділити земельну ділянку, межею якої був би встановлений паркан. З його слів, представники ОСББ «Порядок» погоджуються виготовити проект землеустрою з межею по паркану, щоб врегулювати це спірне питання.


Своєю чергою, представник ОСББ «Федорова, 4Б» Олексій Чайка повідомив, що ОСББ спрямувало звернення міському голові з метою недопущення порушення їхнього права користування прибудинковою територією. З його слів, відбувається рейдерське захоплення прибудинкової території перед будинком №4б. Таким чином, мовляв, будинок взагалі не матиме прибудинкової території. Отже, він просив не вносити змін до рішення міськради від 30 вересня минулого року про надання ОСББ «Порядок» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для будівництва та обслуговування багатоквартирного будинку на вулиці Федорова, 2б. Якщо ж будуть затверджені зміни, це, мовляв, порушить права мешканців будинків № 4б та 4д.


Сергій Шабала зазначив, що у вересні не затверджували проект, а лише надали дозвіл на розроблення проекту, який затвердять, узгодивши з мешканцями.

У підсумку депутати підтримали зміни до проекту рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Олег Показати IP 30 Березня 2016 13:51
Знову цей Шабала - хабарник ???
ПАМЯТОЮ до Олег Показати IP 30 Березня 2016 16:19
НАші хотіли наказать Чаку за підставу в Струмівці(земля та забудови зпа Модерн Експо)...Той втік бідняга аж до Англії,щей в одних трусах (сусіди бачили). Вернувся недавно - чекай в гост,і борги непробачаєм))))))))
007 Показати IP 30 Березня 2016 14:00
мусорок льоша без дешевого пиара жить не может.
Бувалий Показати IP 30 Березня 2016 14:11
Чайка піариться це точно ця особа вже куди не кинь оком лізе але що цікаво - де докази, бувалі вже знають що йому крім осбб ніде не влісти у владу, а тут знову позор
бе Показати IP 30 Березня 2016 16:36
щось тут не чисто!? адже за прибудинкову територію потрібно платити... Чим більша-тим бідьше....
123 Показати IP 30 Березня 2016 22:29
по тому менту тюрма плаче, паскуда.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus