USD 41.20 41.65
  • USD 41.20 41.65
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.26 10.50

У Луцьку судитимуть чотирьох зрадників та колаборантів

1 Серпня 2024 21:40
Слідчі волинського управління СБУ зібрали беззаперечні докази вини та скерували до суду матеріали чотирьох кримінальних проваджень стосовно зрадників та колаборантів з тимчасово окупованих територій.

Про це повідомили в управлінні СБУ у Волинській області.

Йдеться, зокрема, про 38-річного луганця, який добровільно допомагав окупаційним представникам РФ на захоплених територіях України. За даними слідства, у 2015 році зловмисник очолив компанію «Успенський кар’єр». Після 2022 року він ще активніше намагався вислужитися перед росіянами, тому регулярно забезпечував їх своєю продукцією, а фейковий «автодор», який створили окупанти на захоплених землях, безплатно забезпечував усім необхідним. Слідчі СБУ звинувачують його за ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України.

Читати ще: Перейшла на бік окупантів: у Луцьку посадовиці з Луганщини дали 15 років тюрми за державну зраду

Скеровано до суду також провадження стосовно 49-річної луганчанки, яка після загарбання ворогом українських земель з метою наживи добровільно та без примусу пішла працювати до окупантів у фейкові органи влади. Зрадниця обіймала керівні посади в розпорядчих органах та відповідала за муніципальну службу й кадрову політику «адміністрації Марківського району ЛНР». Слідчі спецслужби обвинувачують її за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Також у Луцьку судитимуть ще двох колаборантів з Луганщини. Зрадники після окупації намагалися відчути свою значимість та побігли вислужуватися перед ворогом. Зокрема 43-річний луганець добровільно став головою виборчої дільниці на території окупованої Станиці Луганської Щастинського району Луганської області. Зловмисник допомагав агресорам в організації та проведенні виборів до фейкових органів російської влади.

Читати ще: Могла виїхати до Європи: у Луцьку судили колаборантку з Мелітополя, яка отримала керівну посаду в адміністрації окупантів

Інша зрадниця – 63-річна луганчанка, яка восени 2022 року стала членом виборчої комісії в Алчевському районі та допомагала у проведенні незаконного референдуму на окупованій території.

Слідчі СБУ вже скерували матеріали цих кримінальних справ до суду з обвинуваченням зрадників за ч. 5 ст. 111-1 (колабораціонізм) та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканість України) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування провели слідчі Управління СБ України у Волинській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus