USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

У Луцьку судитимуть 15 зрадників, які допомагають окупантам легалізувати «владу» на Донеччині

16 Лютого 2024 16:40
Кіберфахівці Служби безпеки встановили, що 15 колишніх посадовців Волноваської міської військово-цивільної адміністрації добровільно перейшли на бік ворога в умовах воєнного стану.

До повномасштабного вторгнення рф на територію України зрадники працювали на різних посадах в органах місцевого самоврядування міста Волновахи.

Після окупації Донеччини у 2022 році, рашисти запропонували провідному спеціалісту Волноваської міської ВЦА псевдопосаду «начальника управления финансов». Зрадівши такому «кар’єрному зростанню», він без вагань ініціативно перейшов на бік окупантів.

Для доведення окупантам своєї відданості, зловмисник сформував з інших колишніх державних службовців Волноваської ВЦА «підрозділ» зрадників, які займались, зокрема, стягненням податків та митних платежів з українських громадян на користь окупантів з рф.

Читати ще: У Польщі заявили про затримання українця, який був диверсантом РФ

Слідчі СБУ обгрунтовано підозрюють 15-х фігурантів за такими статтями Кримінального кодексу України:

- ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб);

- ч.2 ст.28 ч.2,ч.5 ст.111-1 (колабораційна діяльність, вчинена за попередньою змовою групою осіб);

- ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Матеріали провадження з обвинувальним актом скеровані слідчими до суду.

Зрадниками загрожує позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Документування та досудове розслідування проведено кіберфахівцями та слідчими Управління СБ України у Волинській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всезнайко Показати IP 16 Лютого 2024 18:11
Їх всіх привезуть до Луцька?)
Пупкін Показати IP 16 Лютого 2024 21:10
Ви краще судіть тих хто тут краде, тим самим підриваючи довіру до влади, судіть продажних суддів, митників,прокурорів, чиновників і іншу наволоч! Є в нас Підгаєцька отг, так ось під час війни було кільканадцять гучних справ, то одне то друге і що? І нічого! В Луцьку люди виходять з гаслами про дрони, а Семенюк маючи міліонну зарплатню успішно кладе бруківку і нікому до того нема діла!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus