USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.40 10.58

У Луцьку судили пенсіонера, який виправдовував напад Росії

13 Квітня 2024 19:24
В обласному центрі Волині за виправдання збройної агресії Російської Федерації судили пенсіонера. Він розміщував у одній з соцмереж проросійські дописи, за що отримав умовне покарання.

Відповідний вирок ухвалив Луцький міськрайонний суд.

Як ідеться у матеріалах справи, з 27 березня по 30 травня 2022 року Микола Поліщук у російській соціальній мережі «Одноклассники» систематично поширював матеріали, які містять публічне виправдання збройної агресії Російської Федерації проти України та наявність публічної глорифікації осіб, які здійснюють цю агресію.

У цих дописах збройна агресія Росії визнавалася не лише правомірною, а й подавалася як висока та благородна місія. Окрім цього, вина у війні військово-політичного керівництва РФ перекладалася на владу України.

Читати ще: Керувала центром російської культури у Луцьку та очолює «Руський рух України»: судили ватну пенсіонерку Соловйову

Про Миколу Поліщука відомо, що він є уродженцем Молдови, однак має українське громадянство. Чоловік одружений, отримував вищу освіту, нині пенсіонер.

Читати ще: Волинського фаната Сталіна та Брежнєва, який репостив дописи про диктаторів, покарали умовно

Під час судового розгляду між прокурором та Миколою Поліщуком була укладена угода про визнання винуватості. Суд замінив для пенсіонера два роки реального покарання на рік умовного.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus