USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

У Луцьку судили пенсіонерку з Магадана, яка виправдовувала війну, а сама сиділа в Італії

25 Серпня 2024 22:33
У Луцьку два роки умовного терміну отримала пенсіонерка, яка народилася в Росії. Вона виправдовувала російсько-українську війну через дописи в інтернеті, а сама у той час сиділа в Італії.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду.

Із січня до серпня 2023 року Ганна Н. під впливом ворожої пропаганди публічно виправдовувала та заперечувала збройну агресію Росії проти України. Перебуваючи в Італії, жінка поширювала і вподобувала сумнівні дописи у соцмережі «Однокласники». Відомо, що обвинувачена є пенсіонеркою, розлучена, народилася в російському місті Магадан, але має українське громадянство.

Читати ще: «Крім паспорта, мені Україна не дала ні**я»: пенсіонер з Волині отримав вирок, бо виправдовував війну

Встановлено, що у соцмережах жінка поширила агітацію російських діячів і приватної військової компанії «Вагнер», дискредитацію українських поетів. Також у стрічці з’являлися вірші російською мовою із невизнанням окремішності української нації.

У віршах, зокрема, звучали такі рядки:

«Як шкода, що не добили бандерівців діди»;

«Ревіли «Ще не вмерла» від нудьги. Де ви пройшли – пустелі та руїни. Для трупів не вистачало більше ям»;

«Плювала кров’ю «Ненька Україна» біля господарів ваших, просто в харі вам. Ви б пропили її. Забувши про Бога, Ви вижили б і нас зі своєї землі. Коли б Україні на допомогу зі Сходу не повернулися «москалі».

Читати ще: «Наші переможці так перемагають, що чорний день б**дь»: у Луцьку судили пенсіонера, який виправдовував напад РФ

Уродженку Росії звинувачували у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 436-2 КК України, тобто за заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікацію її учасників. Підозрювана беззастережно визнала себе винуватою, уклавши відповідну угоду з прокурором.

Суд призначив пенсіонерці один рік позбавлення волі без конфіскації майна. Але вирок замінили на два роки іспитового терміну. Також жінка заплатить 7,5 тисячі гривень за експертизи.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus