USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.70
  • PLN 10.77 10.92

У Луцьку судять військового, який до смерті побив знайомого під час чаркування

21 Вересня 2024 16:23
У Луцьку військовий до смерті побив знайомого. Трагедія сталася на вулиці Наливайка в травні минулого року. Чоловіка засудили до семи років тюрми, але той подав апеляцію. Сестра загиблого приїхала на засідання аж із Києва. Жінка переймалася, що можуть присудити менший термін ув’язнення.

Проте розгляд справи ніяк не можуть розпочати, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Того трагічного вечора чоловіки зібралися разом почаркувати. Загиблому було 56 років, військовослужбовцю – 32.

«Він казав, що має знайомого військового, який служить на аеродромі. Потім я зрозуміла, що його вбив той самий знайомий. Щось там трапилося через пляшку горілки. А цей військовий пройшов через АТО, то психіка може бути трохи розхитана. І побив брата до смерті», – пригадала сестра загиблого Лариса Ніколаєва.

Читати ще: Судять за СЗЧ: волинський військовий два роки не був у відпустці, а командир не пустив на день народження дітей

Слідчі встановили, що бив чоловіка кулаками в голову та обличчя, поки той не впав на підлогу. Після того не зупинився. Ударів було стільки, що слідчі не змогли встановити точну кількість.

«У нього рука була синя, бо, мабуть, намагався якось захиститися. Удари в голову були. Офіційна причина смерті: черепно-мозкова травма, набряк мозку. Половина обличчя майже чорного кольору», – зазначила сестра загиблого.

Як вказано у вироку, дівчина обвинуваченого дала сім’ї на поховання 8000 гривень. Самого ж військового за місцем служби характеризують негативно.

Обвинувачений свою провину повністю визнав. Як пояснив, загиблого раніше знав, стосунки між ними були нормальними. Увечері 7 травня 2023 року був удома, вживав із потерпілим алкоголь. Якоїсь миті між ними виникла словесна суперечка, він завдав останньому кількох ударів. Коли зрозумів, що скоїв, то викликав швидку. У вчиненому розкаявся, просив вибачення в потерпілої.

Чоловіка засудили до семи років ув’язнення. Також суд першої інстанції зобов’язав його сплатити дружині та синові загиблого по 400 тисяч гривень компенсації.

Читати ще: На Волині військового, який поїхав до дівчини, судять за непокору командирові

Обвинувачений вирішив оскаржити такий вирок. Засідання в апеляційному суді мали б розпочати ще у квітні, але в повному складі всі учасники досі не зібралися. Кілька разів засідання переносили.

«Я переживаю, щоб цю справу не пустили на самоплив. Забудуть про нього, і вбивця отримає мінімальний строк. Як мені відомо, він – учасник АТО. То це може бути пом’якшувальним чинником», – зауважила Лариса Ніколаєва.

Зараз обвинувачений перебуває СІЗО. Чи не станеться так, що за смертельні побої дадуть менше, ніж за крадіжку чи грабіж, переймалася сестра загиблого. Коли всі нарешті зберуться поставити в справі крапку – невідомо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus