USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Луцьку судять нинішнього та колишнього прикордонників, які за хабар переправляли чоловіків за кордон

18 Вересня 2023 10:39
У Луцькому міськрайонному суді продовжують розгляд справи, у якій фігурують нинішній і колишній прикордонники. Правоохоронці звинувачують їх у тому, що ті нібито переправляли за винагороду військовозобов’язаних чоловіків за кордон.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу Аверс.

На лаві підсудних перебуває колишній прикордонник Сергій Кацевич. Нинішній прикордонник Віталій Бевз, який теж фігурує у справі у суді, зараз на війні. 14 квітня суд задовольнив клопотання захисника Віталія Бевза і зупинив провадження відносно прикордонника. Адже той з квітня відповідно до наказу начальника прикордонного загону виконує бойове завдання на сході країни.

Читати ще: Судять волинського прикордонника, який переправляв чоловіків у «батальйон Монако»

Тож матеріали кримінального провадження щодо прикордонника Віталія Бевза виділили в окреме провадження і чекатимуть звільнення останнього з військової служби. А от колишній прикордонник Сергій Кацевич, якого правоохоронці називають спільником Бевза, продовжує ходити на суди. Cуддя на засіданні 15 вересня хотіла допитати чоловіка, але захист попросив перенести допит у зв’язку зі станом здоров’я підзахисного.

«Ваша честь, справа в тому, що мій підзахисний на даний момент перебуває на стаціонарному лікуванні в неврологічному відділенні. Тому просив би розглянути клопотання щодо продовження запобіжних заходів, а вже в подальшому вирішити питання з допитом. Людина перебуває на стаціонарному лікуванні, тому допит просив би перенести. Мій підзахисний після двох інсультів, наразі лікується», – стверджує адвокат Олег Антонюк.
Суддя задовольнила прохання захисту. Допит і дослідження доказів буде уже на іншому засіданні.

Обвинувачений з журналістами спілкуватися відмовився. Олег Антонюк, своєю чергою, повідомив, що на наступному засіданні має бути подача письмових доказів прокурором та допит свідків і обвинуваченого.

До слова, вищезазначена історія трапилася іще минулого року. Прикордонника і його спільника, який є колишнім працівником прикордонної служби, затримали наприкінці листопада. Чоловіки за гроші нібито допомагали військовозобов’язаним покидати територію України. Правоохоронці зазначали, що прикордонник за шість тисяч доларів погодився допомогти чоловіку призивного віку безперешкодно виїхати з країни через «Устилуг».

За ці кошти прикордонник мав «не помітити» розбіжність між транспортним засобом, яким чоловік їхав за кордон, та тим, відомості про який внесені у систему «Шлях». Разом з тим повідомлялося, що упродовж жовтня-листопада минулого року правоохоронці зафіксували декілька фактів отримання інспектором грошей на загальну суму понад 1500 доларів США. За цей період, як зауважують правоохоронці, прикордонник допоміг у незаконно перетнути кордон п’ятьом ухилянтам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Злий Показати IP 18 Вересня 2023 11:14
Кацо то ще той чорт. Потрусіть його добре і там багато чого вилізе. І машини воздухом загнані і бурштин, і ще багато чого...
Анонім Показати IP 18 Вересня 2023 13:31
Які невинні обличчя...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus