USD 41.12 41.60
  • USD 41.12 41.60
  • EUR 41.15 41.60
  • PLN 10.26 10.50

У Луцьку створять Інститут міста

Сьогодні 19:05
Депутати міської ради підтримали пропозицію щодо створення у Луцькій громаді Інституту міста.

Про це стало відомо 31 липня на сесії міської ради.

На голосування виставили проєкт «Про доцільність створення комунальної установи Інституту міста». На думку ініціаторів, це сприятиме реалізації стратегії розвитку міста Луцька, її аналіз та моніторинг, навчання та проведення тренінгів.

«Відповідно до завдань, Інститутом міста буде проводитись обстеження та дослідження потенційних об’єктів інвестиційної привабливості, забезпечення інформаційного обслуговування учасників інвестиційних проєктів і програм на договірній основі.

Підготовка проєктів законодавчих та інших нормативно-правових актів з питань, віднесених до його діяльності, висновків та пропозицій щодо доцільності залучення кредитів та інвестицій, у тому числі іноземних», – йдеться в пояснювальній записці.

Читати ще: У Луцькій громаді офіційно створили хаб для роботи з ветеранами війни

Також установа здійснюватиме пошук потенційних грантодавців, інвесторів та кредиторів для фінансування проєктів Інституту міста та Луцької громади.

Як зауважив депутат Роман Бондарук, подібні інституції працюють у багатьох містах України та Європи. З його слів, це допоможе у розвитку Луцької громади.

Після хвилі обговорень обранці громади таки проголосували за створення Інституту міста.

Нагадаємо, на сесії міськради проголосували за продаж трьох земельних ділянок комунальної власності Луцької громади несільськогосподарського призначення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus