USD 40.50 40.83
  • USD 40.50 40.83
  • EUR 40.75 40.90
  • PLN 10.00 10.15

У Луцьку стартував мистецький проєкт задля підтримки ментального здоров'я

30 Червня 2024 07:16
Протягом червня-жовтня 2024 року в Луцьку громадська організація «Лабораторія змін» буде реалізовувати проєкт «Інклюзивні мистецькі практики для підтримки ментального здоров'я дітей та дорослих підчас війни» за підтримки Українського культурного фонду в межах грантової програми «Культура без бар’єрів».

Основна мета проєкту – відновлення та підтримка психічного й ментального здоров’я українців – дітей та дорослих, які постраждали у війні з Росією (в Україні та за її межами) через мистецькі практики, навчання спеціалістів для роботи з уразливими групами за допомогою Орф підходу, імпровізаційного театру та руху.

Сьогодні важливо знайти той підтримувальний ресурс, який допоможе малим і дорослим українцям в Україні та поза її межами вистояти у цей нелегкий час та зберегти фізичне й психологічне здоров'я. І саме мистецтво є тим ресурсом, який додає сил і є тією унікальною мовою, що об’єднує українців між собою та з усім світом. Особистісне занурення у творчий процес здатне бути не лише ресурсним потенціалом для створення певного продукту творчості, а й вивільняє ресурс для якісних особистісних змін. Навички, які формуються під час мистецьких практик, допомагають дорослим і дітям з інвалідністю та без бути більш стійкими і стабільними у повсякденному житті та адекватно реагувати на щоденні виклики.

Читати ще: Тренінги, мистецькі табори, терапевтичні заняття: інклюзивний хаб у Луцьку реалізував черговий проєкт

А щоб перевірити та відчути вплив мистецтва на собі, навчитися нових практик, команда ГО «Лабораторія змін» пропонує лучанам і не тільки відвідати наступні заходи в межах проєкту:

- арт-резиденція для спеціалістів, які працюють з інклюзивними аудиторіями та вразливими категоріями населення в Україні, у її межах буде проведено три дводенні тренінги (із залученням іноземних експертів) на теми Орф підходу, імпровізаційного театру та руху, а також їх практичного застосування для покращення психоемоційного стану та навчання дітей/дорослих з інвалідністю, осіб, які постраждали від війни, та інших уразливих категорій населення;

- онлайн-воркшопи для навчання українських спеціалістів в Україні та за її межами з використання Орф підходу для підтримки психоемоційного стану дітей і дорослих з інвалідністю та без;

- мистецький інклюзивний табір для дітей/молодих людей з інвалідністю та без із подальшим показом перформансу;

- лялькова майстерня для дітей з інвалідністю та без із подальшим показом лялькової вистави;

- інклюзивні розвивальні заняття (музичні, хореографічні, театральні, арттерапевтичні).

Читати ще: Терапія мистецтвом: у Волинському краєзнавчому музеї піклувалися про ментальне здоров’я

Участь у кожному заході є безплатною та можлива за попередньою реєстрацією. Анонси заходів та усю інформацію щодо проєкту можна буде відслідковувати на сторінці ГО «Лабораторія змін» у соціальних мережах Facebook та Instagram, а також на сайті.

По детальну інформацію можна звернутися до координаторки проєкту Вікторії Колодяжної, тел. +38 066 383 26 88.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Хитробубен Показати IP 30 Червня 2024 09:00
аби що небуть щоб не іти на фронт

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus