USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

У Луцьку стартував мистецький інклюзивний табір

Сьогодні 18:54
8 серпня у Луцьку стартував мистецький інклюзивний табір для дітей та молодих людей з інвалідністю та без. У проєкті беруть участь 30 учасників різного віку.

Про це розповіла Суспільному координаторка Вікторія Колодяжна. Семиденний табір відбувається у рамках проєкту «Інклюзивні мистецькі практики для підтримки ментального здоров’я дітей та дорослих під час війни».

Учасники збиратимуться у приміщенні бібліотеки Волинського національного університету ім. Лесі Українки.

Зі слів координаторки, результатом проєкту буде перформанс, який учасники інклюзивного табору покажуть в Луцьку. «Ми в процесі роботи, взаємодії, виходимо на ті теми, які найбільше турбують всіх учасників. Поки що не можемо сказати, в якому просторі буде відбуватися показ, але обов’язково анонсуємо це у нас на сторінках».
Читати ще: «Історії мого міста»: учасники «Інклюзивних мистецьких практик» показали, яким бачать Луцьк

38-річний лучанин Сергій Цуман розповів: вдруге бере участь у мистецькому таборі і вважає такі проєкти необхідними, найперше, для здорових людей.

«Мені подобається, що це інклюзивне заняття. І це більше не для людей з інвалідністю, бо багатьох я знаю і вони завдяки таким проєктам соціалізувалися. Але здоровим людям, які вперше стикаються з такими людьми, тяжко знайти комунікацію, підходи», – додав Сергій Цуман.
З учасниками інклюзивного табору працюють психологи, арттерапевти, реабілітологи та інші спеціалісти, серед них – режисерка Яна Зелена.
«Я – мама дитини з інвалідністю, і інклюзивним театром я займаюсь кілька років, – каже режисерка. – Іноді люди, від яких не очікуєш особливих якихось речей, несуть найцікавіші версії: парадоксальне мислення, наприклад, багато любові, дуже яскраві якісь чуттєві речі».

Читати ще: «Попри війну, реалізовували наші проєкти», – директорка луцького хабу, який працює з дітьми та молоддю з інвалідністю. Інтерв’ю

Як розповіла волонтерка Катерина Горобець, упродовж дня учасники табору беруть участь у різних іграх, психологічних заняттях, займаються арттерапією, здобувають театральний досвід, а також знайомляться один з одним.

Участь у всіх заходах проєкту є безплатною, розповіла Вікторія Колодяжна. Захід відбувається за підтримки Українського культурного фонду в межах грантової програми «Культура без бар’єрів».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus