USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.56 10.67

У Луцьку стартувала друга літературна резиденція «Місто натхнення»: публічні заходи

Сьогодні 21:18
7 жовтня стартував новий етап Луцької літературної резиденції «Місто натхнення», присвячений з’їзду європейських монархів у Луцьку 1429 року, як однієї з головних брендо- і туристоутворюючих для нашої громади подій. А також промоція Луцька як міста зародження європейської дипломатії та європейського культурного контексту.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Цього разу резидентками є відомі українські письменниці Ірен Роздобудько й Ольга Купріян, які впродовж десяти днів гостюватимуть у Луцьку, надихаючись нашим містом для написання нових цікавих творів.

Адже фіналізуватимуть цьогорічну Резиденцію два твори — дорослий і дитячий, які резидентки створять в межах резиденції та під її впливом. Твори, в яких Луцьк стане місцем подій, героєм чи містом персонажів; покликані популяризувати місто в українському та європейському культурних контекстах та промувати Луцьк як привабливу туристичну дестинацію.
У рамках резиденції відбудеться низка заходів для резидентів, частина з яких будуть публічними. А, отже, цього тижня усіх охочих запрошують долучитися, почути багато цікавих фактів про З’їзд, а також поспілкуватися з резидентками чи взяти автограф.

Читати ще: Луцьку книгу «Вежа через [О]» успішно презентували в Києві

9 жовтня о 18:00 - лекція завідувачки музею історії Луцького братства Олени Бірюліної «Луцький з’їзд 1429 року. Банкет чи політична зустріч?»;

11 жовтня о 18:00 - зустріч з Ірен Роздобудько «Як народжується задум великого роману: творча зустріч», модеруватиме Ольга Ольхова;

12 жовтня о 15:00 - лекція історика-краєзнавця Петра Троневича до 600-річчя з'їзду європейських монархів у Луцьку 1429 - 2029 «З'їзд монархів і дипломатичних делегацій у Луцьку 1429 року».

Вхід вільний.

Організатори Резиденції - управління туризму та промоції міста Луцької міської ради та творча агенція «Баляндраси» (м. Київ), а її партнерами є Видавництво Старого Лева (м. Львів), сервісна соціальна мережа про книги LitCom та Волинський краєзнавчий музей.

Нагадаємо, у 2021 році – до 150-ї річниці від дня народження Лесі Українки – управління туризму та промоції міста ініціювало проведення Луцької літературної резиденції «Місто натхнення». П’ять письменників – Оксана Забужко, Катерина Калитко, Мирослав Лаюк, Макс Кідрук і Любко Дереш – узяли участь у проєкті, результатом якого стали твори, в яких Луцьк фігурує як місце подій, джерело спогадів, вражень, відчуттів чи домівка персонажа. Їх об’єднали в книзі «Вежа через [О]».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus