USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

У Луцьку співмешканець працівниці ВЛК вимагав $6 тис. у хворого військового: як його покарали

6 Квітня 2024 12:32
В обласному центрі Волині за вимагання шести тисяч доларів хабара у хворого військового судили співмешканця працівниці військово-лікарської комісії. Відповідно до ухваленого вироку Луцького міськрайонного суду, чоловік заплатить понад 144 тисячі гривень штрафу.

На лаві підсудних опинився уродженець Коломиї Івано-Франківської області Олег Р., який є учасником бойових дій та має інвалідність третьої групи.

Як ідеться у матеріалах справи, з квітня до червня минулого року старший солдат лікувався у відділенні №3 КП «Волинська обласна психіатрична лікарня м. Луцька» в психіатра, яка є завідувачкою цього відділення та входила до складу ВЛК. Зазначимо, що ця лікарка є співмешканкою обвинуваченого Олега Р.

28 червня позаштатна військово-лікарська комісія при КП «Волинська обласна психіатрична лікарня м. Луцька» поставила військовому діагноз «Двобічна вертеброгенна ліомбоішіалгія на ґрунті остеохондрозу поперекового відділу хребта з протрузією дисків». Він потребував стаціонарного лікування та реабілітації в умовах неврологічного відділення КП «Луцька центральна районна лікарня».

Того ж дня до співмешканки військового зателефонував Олег Р. та повідомив, що він є представником завідувачки відділення №3 Волинської обласної психіатричної лікарні, яка водночас є членом позаштатної ВЛК, а тому може посприяти у визнанні її супутника непридатним для подальшої служби в ЗСУ за станом здоров'я з подальшим виключенням з військового обліку.

Він просив за це шість тисяч доларів, і жінка погодилася, адже Олег Р. казав, що в інакшому випадку військовий повернеться на службу. Після цього обвинувачений отримував від військового та його співмешканки частину обумовленої суми.

Окрім цього, під час однієї з зустрічей Олег Р. повідомив співмешканці військового, що зможе вплинути і на керівництво військової частини, аби той проходив військову службу в тилу, а не у бойових підрозділах.

Таким чином з 13 вересня 2023 року до 11 січня 2024 року Олег Р. отримав за свої «послуги» 143 тисячі 652 гривні, вчинивши кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 369-2 КК України.

Зрештою злочинець уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. Суд оштрафував його на 144 тисячі 500 гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
1 Показати IP 6 Квітня 2024 16:56
Цікаво а яке покарання понесла співмешканка обвинуваченого Олега Р.?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus