USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

У Луцьку шість підприємців мають демонтувати кіоски на Центральному ринку

3 Лютого 2021 16:58
Шість підприємців луцького ринку «Центральний» (права сторона) до 15 березня 2021 року повинні добровільно демонтувати свої тимчасові споруди – торговельні кіоски на вулиці Замковій, в іншому випадку їх примусово демонтують інспектори департаменту муніципальної варти.

Про це інформують на сайті міської ради.

12 червня минулого року виконавчим комітетом Луцької міської ради було прийнято одинадцять рішень про демонтаж незаконно розміщених тимчасових споруд – торгових кіосків на вул. Замковій, які відносились до ринку «Центральний» (права частина). Двоє підприємців погодились демонтувати свої кіоски добровільно, а шестеро звернулись до суду щодо скасування вищевказаних рішень.

Департаментом муніципальної варти та виконавчим комітетом міської ради виграно усі шість судових справ у суді першої інстанції, на що підприємцями Яремчуком В.П., Гаврилюком В.С., Кордолевським Б.А., Давиденковою С.М., Вавричуком В.П. та Шпичаком Т.І. було подано апеляційні скарги.
Наразі чотири скарги залишено без задоволення, а рішення Волинського окружного адміністративного суду залишилось без змін, дві справи перебувають на апеляційному розгляді.

Судовими рішеннями було встановлено, що позивачі (підприємці) не надали правовстановлюючих та дозвільних документів на розміщення тимчасових споруд та доказів правомірного користування земельною ділянкою, яка перебуває у комунальній власності, на якій розміщені тимчасові споруди. Таким чином, рішення виконавчого комітету прийняті 12 червня 2020 року є законними, а самі тимчасові споруди знаходяться на земельній ділянці комунальної власності без жодних дозвільних документів.

Для багатьох підприємців в червні 2020 року головним аргументом було те, що саме суд має вирішувати законно чи незаконно стоять кіоски. Проте, програвши суди, власники тимчасових споруд не поспішають виконувати законні рішення виконкому міської ради про демонтаж.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Психопланетарій, Лип Показати IP 3 Лютого 2021 17:06
Знову на центральному ринку Луцька маски-шоу, знову війна буде між спекулянтами-базарниками та муніціпальною вартою.
сусідка Показати IP 3 Лютого 2021 17:39
надоїли ті базарники. принципово нічого там не купую. і всім раджу.
Ага до сусідка Показати IP 3 Лютого 2021 18:24
Швидше побудували китайську стіну-ніж знесуть оті генделики.
скептик Показати IP 3 Лютого 2021 17:41
щось сміття по люцьку муніцилапи не прибирають з таким ентузіазмом. там грішми не пахне
Рабочій і колхозніцц Показати IP 3 Лютого 2021 18:18
І внов продолжаєцца бой ! Покой нам токо сніцца !
Житель Показати IP 4 Лютого 2021 17:21
Давно потрібно було прибрати ті кіоски, тоді би зараз був спокій
Микола Показати IP 20 Жовтня 2022 20:28
А з яких пір виконання рішення суду відноситься до компетенції муніципальної варти, ане виконавчої служби. наша влада це ОЗУ, для яких закони не писані...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus