USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

У Луцьку пропонують перейменувати близько 20 вулиць і два сквери

11 Січня 2023 11:27
У Луцькій міській раді відбулося перше у 2023 році засідання комісії з питань впорядкування назв вулиць міської територіальної громади. Члени комісії розглянули великий масив питань порядку денного і серед них – результати громадського обговорення пропозицій щодо перейменування топонімів.

Як поінформувала присутніх заступник директора департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами Луцької міської ради Софія Гула, на громадське обговорення, що тривало 2 місяці, виносилися питання про перейменування у Луцьку 21 вулиці та найменування 2 скверів.

Звернення із пропозиціями надходили і на електронну платформу, і в письмовій формі. Тож на розгляд комісії винесені назви, які здобули найбільшу підтримку громадськості.
Читати ще: Чи називати вулиці на честь загиблих бійців у Луцьку, вирішуватимуть на громадських слуханнях

Однак у під час обговорення із 21-ї запропонованої назви члени комісії підтримали 17. Зокрема, схвалили пропозиції перейменувати вулицю Петрова на вулицю Ігоря Сікорського, Вахтангова – на Мирослава Скорика, Гончарова – на Костя Шишка, Хакімова – на Миколи Кумановського, Можайського – на Леоніда Каденюка, Короленка – на Олександра Валенти та інші. А от питання щодо перейменування вулиць Струтинської, Туполєва, Чайковського, Лєскова перенесено на наступні засідання.

Члени комісії підтримали пропозицію громадськості дати назви двом скверам в обласному центрі. Так сквер на проспекті Волі може бути найменований сквером Королеви Анни, а зелена зона на вулиці Ковельській – сквером Генерала Владислава Андерса. Відповідні пропозиції комісії будуть підготовлені та внесені на розгляд сесії Луцької міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Слесарєв Показати IP 11 Січня 2023 12:57
То інспекція на Вахтангова ще скоріше запрацює?
Вахтангова Показати IP 11 Січня 2023 16:41
краще було перейменувати на Вахтанга Кікабідзе - великого друга України.
Джек Показати IP 11 Січня 2023 21:51
Хворі люди.ділом займіться.поремонтуйте ті вулиці,перш ніж називати.через 20років знов будуть перезивати
Європейська традіція Показати IP 13 Січня 2023 12:15
Чесно кажучи, Луцьку пора вже переймати європейські традиції, де вулиці міст і містечок "дихають" старовиною і вічністю. Все ж таки Луцьку "900 з хвостиком" років. Чому дуже мало назв вулиць, скверів, що носіять ім"я королів, гетьманів, воєвод, святих землі волинської. Де вулиці Князя Ярослава, князя Юрія чи інших відомих постатей Волині ? До WW2 в Луцьку було багато поляків, євреїв, караїмів. Де їхній слід в назвах Луцька ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus