USD 41.15 41.48
  • USD 41.15 41.48
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.66 10.80

У Луцьку презентують мистецький проєкт «Молитва за Україну»

Сьогодні 12:35
3 жовтня о 15:00 у Музеї волинської ікони відбудеться презентація мистецького проєкту «Молитва за Україну», який створено за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України, громадських організацій In the heart with Ukraine («У серці з Україною» ) та «Кращий художник».

Про це повідомили у Волинському краєзнавчому музеї.

Автор ідеї та організатор – народний художник України Володимир Козюк, кураторка проєкту –мистецтвознавиця, заслужена працівниця культури України, генеральна директорка Національного музею народної архітектури та побуту України Оксана Старак-Повякель, меценат – заступник президента громадської організації In the heart with Ukraine Олександр Свіщов, керівник проєкту –президент громадської організації In the heart with Ukraine Юрій Котик, науковий керівник – етнограф, мистецтвознавець, кандидат історичних наук Віктор Косаківський, адміністратор проєкту – заслужений діяч мистецтв України Остап Ковальчук.

Читати ще: У музей військової техніки передали речі екскомандувача Повітряних сил, лучанина Миколи Олещука. Фото

Проєкт об’єднав митців-патріотів з дванадцяти міст України. Це – Володимир Козюк (Вінниця), Олександр Охапкін (Олександрія), Іван Шишман та Злата Шишман (Ізмаїл), Анна Башликова та Валерій Шматько (Харків), Валерія Кузьменко та Євгенія Божко (Одеса), Віктор Чепінець (Хуст), Владислав Задворський (Ірпінь), Володимир Семчук (Івано-Франківськ) та Євген Піскунов (Київ).

«Молитва за Україну» є частиною мистецького напрямку «Мистецтво через усвідомлення». Мета проєкту – показати багату історію України через образ Богоматері і возвеличити жінку, матір, дружину, сестру, доньку – саму Україну.

Кожен із 43 творів, представлених на виставці, репрезентує сторінки минувшини і сьогодення краю, наповнений символізмом, пробуджує найкращі риси – людяність, мудрість і любов. Твори сучасних митців заслуговують на увагу, бо несуть у собі непохитну віру у перемогу, дух свободи і незламності українського народу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus