USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.74

У Луцьку представили фотовиставку про «нежіночі» та «нечоловічі» професії

11 Грудня 2021 20:55
Розподіл професій на «жіночі» та «чоловічі» досі впливає на вибір майбутнього для багатьох людей. Хлопчиків батьки відмовляють від роботи нянем чи кравцем, а дівчат від служби в армії чи роботи механічною майстринею.

Традиційні стереотипи про гендерні ролі обмежують потенціал і можливості хлопчиків та дівчат у реалізації їхніх прав та здібностей, йдеться на сайті Луцькради.

Роздумуючи над цією проблемою та бажаючи розвінчати гендерні стереотипи, депутатські групи «Рівні можливості» Луцької міської та Волинської обласної рад організували фотовиставку «Гендерні ярлики: «нежіночі» та «нечоловічі» професії», що офіційно відкрилася 10 грудня до Міжнародного дня прав людини у Art Gallery Центрального універмагу міста Луцька (5 поверх).
У світлинах – історії 16-ти героїв та героїнь: чоловік-вихователь дитсадка, старший медбрат, очільниця технічного університету національного рівня, паталогоанатоминя, байкерка тощо.

У заході взяли участь депутати Луцької міської ради, запрошені герої фото, гендерні експертки та експерти, а також лучани, яким не байдуже питання рівних можливостей для усіх.


Виставку організовано за підтримки Українського Жіночого Фонду та Національного Демократичного Інституту у межах проєкту «Академія жіночого лідерства» за підтримки Міністерства міжнародних справ Канади. А автором надзвичайних світлин виставки є відомий луцький фотограф Роман Домбровський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 12 Грудня 2021 18:11
Шкода, що не показали самі роботи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus