USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Луцьку працюють над Стратегією розвитку громади

26 Вересня 2023 15:17
У рамках проєкту Ради Європи «Зміцнення стійкості демократичних процесів через громадську участь під час війни та в післявоєнний період» Луцька міська рада продовжує роботу над розробкою Стратегії розвитку Луцької міської територіальної громади.

І сьогодні, 26 вересня, заступник міського голови Ірина Чебелюк провела чергове засідання комітету. До його складу увійшли представники структурних підрозділів міської ради, депутати, представники громадськості, повідомили у міськраді.

За допомогою відеозв'язку присутнім було озвучено результати соціологічних опитувань, які були проведені нещодавно на теренах Луцька і громади. До процесу були залучені фахівці-експерти з різних міст. Свою роботу вони оприлюднили в діаграмах і графіках. Питань, на які відповідали респонденти, було чимало: безпечне середовище, саморозвиток, родина, працевлаштування, дозвілля тощо.

За словами Ірини Чебелюк, процес розробки Стратегії — своєрідної дорожньої карти розвитку громади — триватиме ще не один місяць. Усе для того, щоби випрацювати певні адміністративні механізми, які покращать і спростять життя людям. До розробки Стратегії залучені експерти Ради Європи, виконавчі органи Луцької міської ради, громадські організації, галузеві профільні спеціалісти та інші зацікавлені особи (стейкхолдери).

Як розповів експерт проєкту Олександр Солонтай, напрацювання плану дій проходить у кілька етапів, а сам він має 5-6 розділів: перший – аналітичний блок, другий – проведення порівняльних переваг ,третій – формування сценаріїв розвитку, четвертий – план заходів виконання сценарію розвитку, п'ятий – моніторинг. Стратегія розроблятиметься на період до 2030 року. Цей документ має стати основою для подальшого розвитку громади. А фінансує його Рада Європи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus