USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

У Луцьку працюють над інфраструктурою для зарядки електротранспорту

17 Серпня 2023 15:07
Питання встановлення станцій зарядки електротранспорту на території Луцької громади обговорили 17 серпня у міській раді.

Йдеться про проєкт рішення "Про затвердження Положення про встановлення станцій зарядки електротранспорту на території Луцької міської територіальної громади", повідомляють в луцькій мерії.

Метою розроблення цього проєкту рішення є сприяння розвитку електрозарядної інфраструктури, збільшення частки транспортних засобів, оснащених електричними двигунами на вулицях міської територіальної громади, визначення порядку використання окремих конструктивних елементів благоустрою комунальної власності для розміщення станцій зарядки електротранспорту.

Як зауважив директор департаменту економічної політики Борис Смаль, ухвалення регуляторного акта пов’язане з необхідністю визначення єдиного порядку розміщення електрозарядних станцій, порядку набуття права оренди елементів благоустрою для розміщення зарядних станцій, порядку розрахунку вартості оренди окремих конструктивних елементів благоустрою комунальної власності і розміру орендної плати за розміщення на них станцій зарядки електротранспорту.

Розробка проєкту керується законодавчою базою, а саме законами «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про дорожній рух», «При автомобільний транспорт», «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про оренду державного та комунального майна», «Про деякі питання використання транспортних засобів, оснащених електричними двигунами, та внесення змін до деяких законів України щодо подолання паливної залежності і розвитку електрозарядної інфраструктури та електричних транспортних засобів».

Необхідність затвердження відповідного Положення виникла у зв’язку з відсутністю нормативного документа для врегулювання правових відносин між сторонами в процесі набуття права тимчасового користування окремими елементами благоустрою комунальної власності на умовах оренди, адже для органів місцевого самоврядування неврегульованим було питання встановлення чіткого порядку облаштування станціями зарядки електротранспорту об’єктів благоустрою, місць для стоянки та паркувальних майданчиків, які належать до міської комунальної власності.

Читати ще: Відсьогодні українці можуть бронювати бажаний номерний знак для авто

Міська рада відзначає активну участь громадськості та бізнесу в обговоренні та висловлює готовність до подальшої співпраці для забезпечення якісної та ефективної реалізації проєкту.

Після завершення строку громадського обговорення регуляторного акту (до 21 серпня 2023 року), розгляду пропозицій та зауважень та завершення всіх регуляторних процедур проєкт рішення міської ради буде внесено на розгляд чергової сесії міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus