USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.60 41.90
  • PLN 10.65 10.90

У Луцьку посадовець ДАБІ вимагав $4 тис. хабара: його спільник заплатить 25 тис. штрафу

13 Липня 2021 07:00
В обласному центрі Волині судили спільника посадовця Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в області, які вимагали чотири тисячі доларів хабара за те, щоб під час перевірки реконструкції аптеки не було виявлено проблем.

Спільнику посадовця Луцький міськрайонний суд призначив покарання у виді штрафу 25 тисяч гривень.

Так, обвинувачений, який працює директором ТОВ «БТР 24», повідомив двом потерпілим, що може вирішити питання щодо забезпечення проведення перевірки спеціалістами УДАБІ без створення будь-яких перешкод та негативних висновків щодо законності будівництва (реконструкції) аптеки, без скасування містобудівних умов та обмежень на вказаний об`єкт. Він нібито отримав згоду службової особи УДАБІ, стосовно якої матеріали виділені в окреме кримінальне провадження, хоча насправді таких домовленостей він не мав. Він висловив прохання про передачу йому чотирьох тисяч доларів, 500 з яких мав залишити собі, а решту нібито передати працівнику УДАБІ хоча всі кошти хотів залишити собі.

25 липня 2018 року поблизу «Нової лінії» обвинувачений отримав від одного з потерпілих вищевказану суму, однак був викритий працівниками СБУ.

У суді обвинувачений не заперечував своєї провини. Він зазначив, що зустрічався у ДАБІ з посадовцем цієї установи з метою консультації. З його слів, працівник ДАБІ не повідомляв йому про будь-які грошові кошти чи іншу подяку за вирішення питання щодо перевірки об’єкту без негативних наслідків. Натомість він сам вирішив назвати суму за сприяння у вирішенні питання. Обвинувачений не зміг пояснити чому і за що він брав гроші, однак погодився на запропоноване покарання прокурора.

Відтак за рішенням суду він заплатить 24 тисячі 990 гривень штрафу.

Нагадаємо, що наприкінці липня минулого року в прокуратурі області інформували, що на хабарі затримали начальника одного з відділів Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в області та громадянина, який діяв у змові з посадовцем та був посередником, на одержанні неправомірної вигоди в сумі 4 тис. доларів США.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Микола Показати IP 13 Липня 2021 09:06
І тут вср.л.ся
Фєдя з Побєди Показати IP 13 Липня 2021 11:27
І шо, хтось повірив у ту галіматью ? Тут уже хабарники відійшли на задній план ! Терміново уже треба брати за одне місце так званих служителів Феміди !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus