USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

У Луцьку попрощалися із 31-річним військовим Віталієм Петруком

12 Червня 2023 15:15
Сьогодні, 12 червня, мешканці міської територіальної громади попрощалися з військовослужбовцем, який загинув у війні із загарбницькою росією. У Кафедральному соборі Святої Трійці відспівали 31-річного контрактника Віталія Петрука.

Про це інформують у Луцькій міській раді.

Віталій Петрук (13.03.1992 року народження) проходив військову службу за контрактом із 1 лютого 2022 року. Загинув 7 червня під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Діброва Донецької області.
До спільної молитви за упокій душі спочилого разом із духовенством, родиною, бойовими побратимами, небайдужими громадянами долучилися Луцький міський голова Ігор Поліщук.
«Ми проводжаємо в останню дорогу нашого Героя і в першу чергу шукаємо слова розради його рідним. Але цей біль торкається кожного з нас. Бо ми прийшли попрощатися з людиною, яка віддала за нас своє життя. І сьогодні, стоячи тут, стиснувши кулаки, ми обіцяємо ще більше допомагати нашим воїнам, щоб вони перемогли підступного ворога. І водночас просимо Бога дарувати нам перемогу чимшвидше, щоб якомога менше наших славних чоловіків загинули на полі битви», – сказав у скорботній промові митрополит Луцький і Волинський Михаїл.
Після завершення панахиди домовину з тілом Героя прощальною ходою пронесли Театральним майданом. У цей момент лучани, віддаючи останню шану загиблому, утворили живий коридор і прихилили коліна перед захисником. Біля фотостенда «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України» скорботна процесія зупинилася і виконала Державний Гімн. Віталія Петрука поховали на міському кладовищі у селі Гаразджа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus