USD 40.40 40.80
  • USD 40.40 40.80
  • EUR 40.60 40.85
  • PLN 10.00 10.15

У Луцьку понад 150 спортсменів змагаються за звання чемпіона України з легкої атлетики. Фото

25 Червня 2024 21:16
У Луцьку з 24 по 26 червня триває чемпіонат України з пара легкої атлетики серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату, порушеннями зору та РФР. Змагання проходять на стадіоні «Авангард» та на спортивному майданчику Луцького НТУ.

Змагатися за титул чемпіона України з легкої атлетики заявилося понад 150 учасників. Серед них 22 волинські спортсмени. Загалом, чемпіонат представлений учасниками з 21 області: Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Київської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Херсонської, Хмельницької, Чернігівської, Черкаської, Чернівецької та міста Київ.

Сьогодні спортсмени змагалися у стрибках у довжину, бігу на дистанціях 400, 100 та 1500 м, штовханні ядра та метанні булави. Завтра на учасників чемпіонату чекає біг на дистанціях 200, 800 та 5000 м, стрибки у довжину, стрибки у висоту, потрійний стрибок, метання спису та диску.

Перший заступник голови Волинської обласної ради Юрій Поліщук привітав учасників чемпіонату та наголосив, що кожен з них вже переможець, адже виявив неабияку силу волі та наснагу заявитися на змагання.
Як зазначив т.в.о. начальника Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» Віктор Галан-Влащук, чемпіонат України з пара легкої атлетики у Луцьку проводиться вже другий рік поспіль.
Читати ще: У Луцьку стартував чемпіонат із важкої атлетики. Фото

«Тиждень тому ми зустрічали спортсменів з порушеннями слуху, а сьогодні цей чемпіонат, який є відповідальним, адже проводиться напередодні Паралімпійських ігор-2024. Ви покажете свої найкращі результати і будемо знати, хто представлятиме нашу країну на цьому великому чотирирічному форумі у Парижі», – сказав Віктор Галан-Влащук.

Також головний тренер національної збірної команди України з пара легкої атлетики Андрій Фатєєв подякував керівництву області за гостинність та організацію змагань.
«Хочу наперед сказати, що вчора на тренерській нараді було прийняте рішення провести фінальний збір перед Паралімпіадою саме у Луцьку», – зазначив тренер.

На змагальному майданчику можна було зустріти як і досвідчених спортсменів, серед них учасники чемпіонатів та кубків світу, ігор Нескорених, так і новачків у своїй справі. Одним з них став представник Київської області Олег Лата, який зайняв перше місце у штовханні ядра.
«Займатися я почав не так давно, десь пів року тому, але мені дуже подобається метання. Потрапив я у цей вид спорту через товариша, так як він теж займається і запропонував спробувати. Я взагалі спорт люблю, не так важливо який вид, мені подобається займатися. Метання стало більше таким хобі, але водночас їздити на змагання, тренуватись – це залишає позитивні враження», – ділиться Олег Лата.

Читати ще: Майже пів тисячі легкоатлетів змагалися за першість у Луцьку. Фото

Тренер спортсмена Олександр Багач додає, що чемпіонат України для Олега став дебютним і досить вдалим, так як йому вдалося встановити особистий рекорд у метанні ядра.

Представник Волинської області Денис Романець бере участь у чемпіонаті України з легкої атлетики також вперше. Сьогодні хлопець долав дистанції 100 та 400 м, в останньому виді програми зайняв 2 місце. Денис каже – разом з тренером Андрієм Рожком інтенсивно готувалися до змагань півтора місяці, тренування проводили щодня.
«Найбільше я розраховував свої сили на дистанцію 100 м, проте там посісти призові місця не вдалося. Сьогодні зайняв друге місце на 400 м, хоча й не думав що так буде, але на фініші вже побачив, що мене наздоганяє суперник і доклав усіх зусиль, щоб прибігти першим за нього», – розповідає спортсмен Денис Романець.

До слова, у чемпіонаті України з легкої атлетики також бере участь волинянин Ярослав Окапінський, який буде представляти Україну на Паралімпійських іграх-2024, що відбудуться у вересні в Парижі.

Христина КРОТ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 26 Червня 2024 23:00
молодцi

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus