USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Луцьку поліція шукає хуліганів, які жбурляли каміння у маршрутки

19 Грудня 2023 18:40
У Луцьку завелися невідомі хулігани, які «оголосили війну вікнам міських маршруток: постраждало вже мінімум чотири автобуси. Вперше це сталося близько місяця тому, коли великий камінь, який кинули хулігани у вікно, ледь не покалічив пасажирів. Як виявилося, це був лише початок.

Як від нерозумних розбишак страждають і пасажири, і перевізники та як їх збираються ловити – у сюжеті 12 Каналу.

Принаймні, у це можна повірити після ось цієї заяви мерії: «У зв’язку із неодноразовими фактами кидання каміння та інших предметів невстановленими особами в автобуси працівники поліції, муніципальної варти здійснюють заходи щодо встановлення осіб, які здійснюють протиправні дії. Громадянам, яким відомо про осіб, які чинять хуліганські дії, просимо надавати інформацію працівникам Національної поліції. Анонімність гарантуємо», – заявили у міськраді.

Читати ще: Скло влетіло у салон з людьми: в Луцьку підлітки жбурнули камінь у вікно маршрутки

Проблема з побитими вікнами таки серйозна. Нещодавно біля цукрового заводу влучили у вікно маршрутки № 24. Тоді пасажири дивом врятувалися.

«Якісь підлітки кинули у вікно маршрутки камінь і розбили скло. Якби ми сіли на одне крісло спереду або маршрутка їхала з меншою швидкістю, цей би камінь потрапив би мені у голову. Це просто жесть! Люди, ви реально? У світі таке робиться, в країні таке робиться, а ви займаєтесь такою... Просто!» – говорила пасажирка Вікторія.
Це було на вулиці Корольова близько 21 години, коли маршрутка № 24 доїжджала до кінцевої зупинки. Як виявилось, це не єдиний такий випадок.

«Спочатку це були сніжки. Всі випадки траплялися близько 9-ї години вечора. Але під час перших випадків не було нічого побитого, тому ми в поліцію не звертались. Думали, що це діти так хуліганять», – розповів перевізник, директор ТОВ «Бест Ленад Груп» Юрій Романюк.

В поліції кажуть, що, крім цього, вони зафіксували ще один приліт невідомого предмету.

«7 грудня патрульні отримали повідомлення від керманича ще одного маршрутного автобуса. Шофер повідомив, що на вулиці Ківерцівській група осіб кинула у лобове скло його транспортного засобу невідомий предмет, пошкодивши його. В обох випадках патрульними було відібрано заяви та пояснення і всі матеріали передано у Луцьке районне управління поліції для подальшого опрацювання», – повідомила речниця патрульної поліції Волині Ольга Коваленко.

Загалом, перевізник каже, постраждало чотири автобуси: два – біля цукрового заводу, один – біля «Порт Сіті» і ще один – на проспекті Молоді. В середньому скло коштує від 15 до 30 тисяч гривень. І основна проблема в тому, кажуть перевізники, що його потрібно замовляти з Європи.

Два автобуси вже відремонтували і пустили в рейс. Інші вікна – ще в дорозі. Але головне, каже перевізник, навіть не матеріальні збитки, а безпека людей.

«Тут питання не тільки матеріальної відповідальності цих хуліганів. Це насамперед безпека наших пасажирів. Не дай Бог той камінь попаде людині... Він пролітає якраз на рівні голови», – говорить Юрій Романюк

Тож перевізник має надію, що хуліганів таки знайдуть та покарають. Усіх, хто має хоч якусь інформацію, що допоможе піймати хуліганів, просять дзвонити за телефоном 102 або у Групу швидкого реагування муніципальної варти за номером 77-41-00. Запевняють, що анонімність гарантована.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ром Показати IP 19 Грудня 2023 20:14
Можливо за включені протитуманні фари в білий день? Не думали?
Нат Пінкертон Показати IP 20 Грудня 2023 12:23
Пообіцяйте тисяч 10-20 за інформацією і "доблесна" поліція спіймає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus