USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.53

У Луцьку поклали квіти до пам’ятника Михайлу Грушевському

23 Листопада 2018 12:51
Сьогодні по всій території України вшановують пам’ять голови Української Центральної ради Української Народної Республіки Михайла Грушевського, адже вже за кілька днів минає 84 роки від дня смерті видатної постаті в нашій історії, тож участь у скорботних заходах взяли і лучани.

Покладання квітів до пам’ятника Михайлу Грушевському відбулося в обласному центрі Волині 23 листопада.

Так, аби віддати належне українському історику, громадському та політичному діячеві, прийшли представники обласної та міської ради, громадські діячі та просто небайдужі лучани.

Варто зазначити, що постать Михайла Грушевського вирізняється тим, що він був першим, хто очолив Україну, незалежно від того, як називалася його посада. Він зробив величезний внесок у розбудову України, зокрема саме на засіданні УЦР під головуванням та на пропозицію Грушевського УЦР проголосила УНР самостійною, вільною і суверенною державою українського народу у 1918 році

Отож, до підніжжя пам'ятника лучани поклали квіти, як символ вічної пам'яті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Степан (Крымчанин) Показати IP 23 Листопада 2018 15:12
Довыдка з Вікіпедії-"...виявляє прихильність до радянської влади, налагоджує контакти з II інтернаціоналом. Після ліквідації Української держави Грушевський звертається до більшовиків із проханням дозволити йому повернення до Радянської України".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus