USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70

У Луцьку показали кіноролик про місто та його людей. Відео

9 Січня 2023 23:45
Сьогодні презентували кіноролик про Луцьк, про людей, які жили у Луцьку усе своє життя чи тільки короткий його період, які живуть у ньому зараз, працюють, творять.

Про це повідомили у спільноті «Луцьк – приємне відкриття».

«Місто, його образ, його душу, його суть творять люди. Люди, які тут жили усе своє життя чи тільки короткий його період, які живуть у ньому зараз, працюють, творять... Люди змінюють місто, а місто змінює їх.

Люди залишають по собі слід. Цей слід може бути різним і залежить від величі людини: замок, перемога, будинок, дерево, рекорд, художнє полотно, вірш чи пісня. Один чи багато... Але цей слід залишається в місті, в його історії, в його аурі. Одні сліди навіки вкарбовують своїх творців у скрижалі історії зі знаком + чи -, інші лишаються непомітними і стираються вітрами часу.

Цей проморолик ми готували довго, більш ніж 1,5 року. Впродовж цього часу змінювались концепції, сценарії і герої. Коли він був вже майже готовий, на нашу землю прийшла війна. І все знову змінилось. Але ми не відмовились від початкової ідеї показати дух міста і людей, які його творять. За час зйомок хтось із героїв ролика досягнув нових вершин майстерності, хтось став Героєм України, хтось переміг на Євробаченні, хтось пішов боронити рідну землю, а когось із них не стало... Тепер, коли щодня ми втрачаємо рідних, близьких і знакових для нас та суспільства людей, особливо гостро відчуваємо цінність кожного. Особливо гостро розуміємо, як важливо встигнути вшанувати кожного, хто цього вартий, вчасно.

Цей ролик мав стати черговим, а став знаковим. Бо відображає нашу суть, зв’язок поколінь і єдність історії в Луцьку.

Сьогодні, 9 січня 1943 року, народився Микола Головань – митець, скульптор, волинський Гауді, натхненний дивак і почесний громадянин Луцька. Більшість знає його як творця будинку-вернісажу (чи луцького будинку з химерами, хоч сам Микола Микитович дуже не любив цієї назви). А насправді, він автор сотень і сотень скульптур, які встановлені в Луцьку і не тільки (лише його будинок прикрашають понад 500). Він був для міста людиною-епохою, адже понад 40 років творив свій дім, який, без перебільшення, став одним із символів Луцька.

Тому ми показуємо цей ролик сьогодні і присвячуємо його презентацію пам’яті Миколи Микитовича Голованя», – йдеться у повідомленні.

«Ми давно хотіли відзняти кінопромо для найкращого міста у світі – Луцька. І ми це зробили! Правда, ця версія особлива, більш розгорнута, режисерська і операторська. Зйомки були непрості і тривалі. З різних причин. Найвагоміша – це війна. В день її початку ми зовсім зневірилися, що наше промо ніколи не вийде у повнястю. Але Луцьк є, кіно про Луцьк є, актори найкращі.

За цей період дехто, як Микола Головань, на жаль, не дочекався прем’єри і пішов від нас, хоч і ми йому обіцяли презентацію в його будинку зі смаженою на мангалі картоплею.

А дехто став крутішим за Тома Круза з Top Gun.

Режисер – я; оператор-постановник – Антон Аношин.

Актори, асистенти і дійові особи: Андрій Присяжнюк, Едуард Федчук, Сергій Снітюк, галерея стрит-арту 4/8, Андрій Єдинак, Олена Крюковська, Микола Головань, театр «ГаРмИдЕр», льотчик Вадим Ворошилов «KARAYA», ВНУ ім. Лесі Українки, РЦ «Промінь», Андрій Тимчук, Ігор Діденчук, Юрій Бочко, Олександр Шумський, Дмитро Мандзюк, Oлег Кербалай, Дмитро Нікітін, Андрій Слайковський», – розповідає режисер кіноролика Олександр Стеренчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus