USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

У Луцьку погасили нову марку «Зброя Перемоги. Світ з Україною»

29 Вересня 2023 19:42
У Луцьку напередодні Дня захисника і захисниць України, 29 вересня, запустили в продаж нову поштову марку «Зброя Перемоги. Світ з Україною».

Спецпогашення відбулося спеціальним календарним штемпелем на території Волинського музеї українського війська та військової техніки, пише Суспільне.

Як розповів керівник Волинської дирекції «Укрпошти» Іван Люсак, нова марка номіналом F вийшла тиражем 160 тисяч примірників. Блок складається з шести поштових марок, на яких зображені зразки іноземної зброї, яка використовується на фронті українськими військовими. Його вартість - 150 грн. У комплекті з поштовим блоком також конверт і листівка. Одночасно можна придбати не більше 10 наборів.
«На марці можна побачити кращі зразки, як-от танки Challenger, ракетна установка Patriot, танк Leopard, CAESAR і відповідно прапори всіх країн, які нам допомагають. Цей випуск є благодійним, зібрані кошти ми направляємо для купівлі дронів, які будуть використовуватися збройними силами України», – каже керівник Укрпошти на Волині.
«Марки воєнного часу – сумна історія нашої країни», – говорить військовослужбовець Олександр Турик. Зі слів чоловіка, на початку повномасштабного вторгнення марки відіграли дуже важливу роль.
«Воно піднімало дух, десь розбудило колекціонування. Звернуло увагу молодого покоління до цього. Мій батько займався дуже колекціонуванням, я так собі подумаю, можливо почати пора. Тому що все ж таки своєму поколінню передати, показати, що була в нас така темна історія, і щоб вони знали», – каже військовий.

Як додав керівник волинської дирекції Іван Люсак, це вже 25 марка, випущена Укрпоштою під час воєнного стану.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Таня Показати IP 29 Вересня 2023 22:30
"Погасили" нову марку ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus