USD 41.25 41.65
  • USD 41.25 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.35 10.50

У Луцьку планують відновити фонтан біля ОДА

16 Липня 2021 16:48
КП «Луцькводоканал» спільно з Луцькою міською радою створили положення про «Фонд капітального ремонту партерного фонтану на Київському майдані в Луцьку». У планах – організація конкурсу на визначення кращого проєкту реконструкції.

Про це інформують на сайті міської ради.

Партерний фонтан біля Волинської ОДА пропрацював недовго у 90-х роках минулого століття. Однак і досі стан об’єкту дозволяє говорити про його відновлення, адже проєкт і саме оформлення водограю могли би стати не тільки привабливою, але і корисною локацією – в спеку струмені води забезпечують свіжість і зрошування повітря.

Наразі як чаші для води, так і частково підземний машинний зал збереглися у стані, який можна відновити. Аби через плин часу не втратити доволі цікавий об’єкт, що може значно поліпшити загальний вигляд і стан Київського майдану, заплановано проведення конкурсу на визначення кращої концепції для його оновлення та реконструкції.
На сьогодні КП «Луцькводоканал» створив інвестиційний проєкт «Фонд капітального ремонту партерного фонтану на Київському майдані в місті Луцьку». Також формується комісія, що займатиметься відбором проєктів реконструкції шляхом проведення конкурсу. В концепцію реконструкції фонтану обов’язково входитимуть дизайн-проєкт, візуалізація, технічне завдання на проєктування і примірний кошторис. Після визначення переможця проєкту реконструкції буде оголошено тендер, визначено підрядника та період виконання робіт. Наразі тривають підготовчі, процедурні та організаційні роботи. Про початок проведення конкурсу буде повідомлено на сайті КП «Луцькводоканал». Також згодом можна буде ознайомитися з нормами та положеннями про Фонд та умови конкурсу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Волинянин Показати IP 16 Липня 2021 18:36
Київський майдан - то центральна адміністративна площа Волині, тут проводяться усі офіційні урочистості до державних свят і, відповідно, вона повинна мати функції Майдану Незалежності, як на Хрещатику. Останні роки через протистояння міської ради та облдерадміністрації вона виглядає, мягко кажучи, ну абсолютно не призентабельно. Якийсь фрагментарний благоустрій, різношерстні ліхтарі, висохлі шаровидні клени, витоптані газони, якісь дачні лавочки,а про стильове рішення спотворених фасадів периметральної забудови - я взагалі мовчу ! А зараз споруджується щогла для Державного прапора України - і сам бог велів зробити благоустрій усієї площі і, в тому числі, відновити фонтан. І не тільки фонтан, а і завершити по проекту пам'ятник Борцям за волю України, розставити по місцях розкидані малі архітектурні форми, які валяються в траві, хоча би частково привести до вимог проекту отой шанхай із зіпсованою периметральною аркадою вбудованих і прибудованих торгових споруд. Усі ж державні мужі через площу пройшли, ходять і будуть нею користуватися - хіба не соромно ? А головне, що вона ж кінці-кінців для людей ! По цьому судять про рівень культури, господарності влади і кожного волинянина зокрема !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus