USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

У Луцьку п’яний водій втікав на BMW від поліції, а на суді заявив, що за кермом був не він

16 Березня 2024 22:13
В обласному центрі Волині водій BMW, який п’яним втікав від поліції, намагався уникнути покарання під час розгляду справи. Однак Луцький міськрайонний суд все одно оштрафував його та позбавив водійських прав.

Як ідеться у матеріалах справи, ввечері 29 грудня на проспекті Перемоги водій BMW 525D Сергій Б. не виконав вимогу поліцейського про зупинку, яка була здійснена за допомогою маячків та звукового сигналу.

Коли ж водія зупинили, з’ясували, що він має ознаки алкогольного сп’яніння. Підозри підтвердив результат драгера – 1,35 проміле.

Однак Сергій Б. на суді вини не визнав. Він стверджував, що автомобілем не керував, а лише сів за кермо замість його водія, оскільки той був п’яніший, ніж він. На переконання обвинуваченого, склад адміністративного правопорушення, зокрема його об`єктивна сторона у вигляді керування транспортного засобу, відсутній. Адвокат Філіпович В.Є. підтримав позицію свого підзахисного.

Читати ще: У Луцьку на Ковельській п’яний водій Ford влаштував перегони з поліцейськими: його спіймали у Зміїнці

Суд своєю чергою дослідив відеозаписи події, які, на його думку, свідчили, що автомобілем керував таки Сергій Б.

«На відео чітко видно, що за кермом сидить особа в куртці з рукавом сірого кольору. В той же час жодної особи при спілкуванні після зупинки автомобіля в речах сірого кольору, окрім Сергія Б., не було.

Щодо тверджень сторони захисту про не керування Сергієм Б. транспортним засобом, то суд вважає, що такі твердження направлені на уникнення адміністративної відповідальності, оскільки період часу між зупинкою авто та обставинами, які вказані вище, пройшло дев’ять секунд, чого не достатньо для того, щоб дві дорослі людини при зачинених дверях автомобіля змогли помінятися між собою місцями», – йдеться в постанові.

Зрештою суд дійшов висновку, що вина Сергія Б. у правопорушеннях, передбачених ч. 1 ст. 130 та ч. 1 ст. 122-2, повністю доведена. Водія оштрафували на 17 тисяч гривень та на рік позбавили права керування транспортними засобами.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Andrij Показати IP 17 Березня 2024 12:29
A за те що втiкав тре ще i за грати скотиняку-брехуна!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus