USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

У Луцьку п’яний водій BMW відмовився від огляду: адвокат на суді заявив про його невинуватість

11 Листопада 2023 23:08
В обласному центрі Волині судили водія BMW, який відмовлявся від огляду на визначення стану алкогольного сп’яніння. На суді адвокат заявив про невинуватість свого підзахисного, однак суд все одно оштрафував керманича на 17 тисяч гривень та на рік позбавив водійських прав.

Про це йдеться у постанові Луцького міськрайонного суду.

У матеріалах справи вказано, що подія трапилася 18 червня о третій годині ночі на вулиці Глушець. Водій BMW Максим Б. мав ознаки алкогольного сп’яніння. Однак він відмовився від огляду за допомогою Alkotest Drager 0277, а також у медичному закладі. Поліцейські кваліфікували такі дії водія за ч.1 ст.130 КУпАП.

У судовому засіданні захисник правопорушника Петрук І.В. вину свого підзахисного не визнав. На його переконання, з боку працівників поліції дії Максима Б. щодо керування авто були спровоковані. Також він зауважив, що поліцейські порушили порядок проведення огляду на стан алкогольного сп'яніння, не запропонувавши Максиму Б. проїхати до медичного закладу. До того ж, адвокат апелював, що протокол було складено за відсутності самого Максима Б.

Суд, своєю чергою, вважав доводи сторони захисту щодо порушення порядку огляду, зокрема в частині не пропонування пройти такий огляд в медзакладі, такими, що не можуть бути підставою для закриття провадження у справі.

На переконання представників Феміди, докази, серед яких відеозапис з місця події, повністю підтверджують вину Максима Б. Суд оштрафував останнього на 17 тисяч гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами на один рік.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ABC Показати IP 12 Листопада 2023 01:13
Ще один сильно хитро-опий не зміг відмазатися, ще й на адвоката витратився. Завжди би так.
123 Показати IP 12 Листопада 2023 07:00
Адвокати в деяких випадках виглядають просто продажними шкурами, повіями.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus