USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Луцьку п’яний водій Audi дрифтував на парковці, а потім прикинувся сплячим на задньому сидінні

6 Травня 2024 21:43
В обласному центрі Волині водій, якого спіймали п’яним за кермом, намагався уникнути відповідальності: він дрифтував на парковці, а потім вдав, що спить на задньому сидінні свого авто.

Як ідеться у постанові Луцького міськрайонного суду, 28 січня близько першої години ночі лучанин Павло Г. керував Audi 100 на вулиці Виробничій, 34. Маючи ознаки алкогольного сп’яніння, він відмовився від огляду.

У судовому засіданні Павло Г. не визнав свою вину. Він розповів, що 27 січня близько чотирнадцятої години приїхав автомобілем на парковку для далекобійників біля заводу ПрАТ «СКФ Україна», аби зустрітися із своїм товаришем. Після цього автомобілем ніхто не керував. У салоні вони розпивали спиртне, після чого він заснув на задньому сидінні.

Читати ще: Дрифт BMW у центрі Луцька: водія закували у наручники. Відео

З його слів, вже під час комендантської години до них під`їхали працівники поліції, які повідомили, що причиною їхнього прибуття стало отримане повідомлення про вчинення адміністративного правопорушення. Поліцейські звинуватили його у керуванні авто в стані сп`яніння, хоча це не відповідало дійсності. Павло Г. був переконаний, що працівники поліції вплинули на покази свідка, який спочатку повідомляв, що не бачив, хто був за кермом автомобіля, проте згодом у своїх письмових поясненнях зазначив зворотне. Зрештою водій просив закрити провадження у справі.

Однак суд цього не зробив, бо докази, на переконання Феміди, свідчили про винуватість Павла Г.

Зокрема на відеозаписі зафіксовано, що поліцейські отримали повідомлення від заявника, який став очевидцем дрифтування на території автопарковки автомобіля Audi 100, водій якого таким чином заважав відпочивати у своїх транспортних засобах водіям-далекобійникам.

Читати ще: У Луцьку на Київському майдані водій влаштував дрифт. Відео

Заявник по телефону почав спрямовувати поліцейських до місця події. У момент під`їзду екіпажу Audi 100 перебував у русі, про що також вказував заявник. Зупинившись поблизу авто, поліцейські виявили, що чоловік, який перебував за його кермом, пересів на заднє сидіння. Надалі було встановлено особу водія, а також виявлено у нього наявність ознак алкогольного сп`яніння. Павлу Г. було запропоновано пройти огляд, однак він відмовився, мотивуючи це тим, що не перебував за кермом. Йому пояснили наслідки відмови та склали відповідні адміністративні матеріали.

Врахувавши обставини, суд визнав Павла Г. винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та оштрафував на 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus