USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Луцьку переселенців вчать ліпити з глини, яку привезли зі Слов'янська

3 Січня 2023 20:14
У рамках мистецького марафону «Артбатальйон» у Луцьку щотижня відбувається майстерклас із гончарства. Діти, які приїхали у Луцьк з різних куточків України, ліплять з глини, яку привозять зі Слов’янська.

Про це розповів Суспільному гончар Олександр Жаловага.

Спочатку повномасштабного вторгнення із постачанням глини виникали труднощі.

«Слов’янськ був у постійному пеклі війни. Коли були сирени і не тільки. Бомбили їх з усіх сторін, і привезти звідти глину просто було важко. Ця глина із запахом крові. Особливо для цих переселенців», – каже гончар, який навчає дітей.
Олександр Жаловага та учасники майстеркласу.

Тимофій Павлов приїхав на Волинь з міста Костянтинівка Донецької області. Говорить: заняття з глиною – це терапія, яка відволікає від хвилювань.

«Я приходжу сюди часто, тому що мені це подобається та заспокоює. Ця глина ніжна та допомагає для рук. Мене це приваблює, тому що я ліплю різні речі та забираю їх, як сувеніри. А коли я їхатиму звідси, то я їх усіх заберу, як пам’ятку», – говорить Тимофій.
Тимофій Павлов приїхав у Луцьк з Донеччини.

Два місяці мешкає у Луцьку Павло Верешко. Він разом із мамою приїхав до Луцька із міста Покров Дніпропетровської області. Нині теж освоює ази гончарства.

Як і більшість дітей на заняттях, хлопчик зробив з глини танк. «Вдома я теж ліпив танки, а ще машину. Мене глина приваблює, бо глина м’яка і я можу трішки відпочити таким чином. Їх присилають з-за кордону, такі танки. І вони захищають нас», – розповідає Павло.
Павло Верешко показує, що зліпив на занятті.

Зі слів Олександра Жаловаги, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну майстеркласи з гончарства відвідали майже сім тисяч людей різного віку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus