USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.60 42.00
  • PLN 10.55 10.67

У Луцьку освятили новозбудований храм на честь великомученика Дмитрія Солунського

2 Травня 2023 21:17
У Луцьку на вулиці Наливайка 29 квітня 2023 року відбулося освячення новозбудованого храму на честь святого великомученика Дмитрія Солунського.

Про це повідомили у Рівненсько-Волинській єпархії Православної Церкви України.

Велике освячення храму звершили Високопреосвященнійший митрополит Львівський Макарій та Преосвященнійший єпископ Рівненський і Сарненський Гавриїл у співслужінні з духовенством Рівненсько-Волинської, Волинської та Рівненської єпархій ПЦУ.

Владика Макарій поклав у престол храму часточку мощей святого мученика IV століття. По звершенні освячення храму та Божественної літургії свт. Іоана Золотоустого владика Гавриїл нагородив духовенство храму, вірян та благодійників відзнаками єпархії та благословенними грамотами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Клава Показати IP 2 Травня 2023 21:33
Темні, темні люди ....
Джура Показати IP 2 Травня 2023 21:53
Місту - парки!
Лучан Показати IP 2 Травня 2023 23:53
Так, як тут розібратись: у Луцьку храм ПЦУ освячує митрополит Львівський Макарій та Преосвященнійший єпископ Рівненський і Сарненський Гавриїл, виходить місцевого Михайла не запросили. Тобто вони навіть між собою не ладять. Далі по єпархіям: є Волинська єпархія, Рівненська єпархія та Рівненсько-Волинська єпархія. Луцьк входить до Волинської єпархії та Рівненсько-Волинської єпархії. Мабуть, так. Головне не наплутати. Це означає, що УПЦ КП та УАПЦ - ще й досі не об'єднались, об'єднання формальне, бо навіть для виду не запросили місцевого керівника Волинської єпархії.
Всезнайко Показати IP 3 Травня 2023 07:47
Нічого собі, пцушники самі храм побудували, а не віджали.
Православна Показати IP 3 Травня 2023 17:55
Про що говорити з Михаїлом?! Якщо в нього два рази Христос народився!? Це просто бізнесмен який продався за злотувки!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus