USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

У Луцьку облаштовують нові дороги, двори та пішохідні зони

26 Липня 2018 17:52
Майже щотижня у Луцьку розпочинаються нові види ремонтних робіт у дворах та на дорогах міста, як у центральній частині, так і на віддалених територіях, де раніше про ремонт місцеві жителі могли тільки мріяти. Сьогодні ж, за ініціативо нинішньої команди міської ради, обсяги ремонтних робіт набирають обертів, укладання асфальту здійснюють, використовуючи нові технології, що забезпечать довготривалу якість новеньких доріг. А щодо ремонту дворових територій, то вже склалася добра традиція здійснювати благоустрій за системою «під ключ».

26 липня перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, радник міського голови Ігор Поліщук та керівник департаменту ЖКГ Юрій Крась оглянули стан ремонтних робіт на різних ділянках міста, аби виявити зони, що потребують доопрацювання та проконтролювати якість виконання робіт із благоустрою.
Спочатку оглянули територію на вул. Корольова, де тривають роботи із асфальтування проїзної частини та влаштування тротуарного покриття із бруківки. У цьому мікрорайоні мешканці тепер матимуть змогу користуватися новою пішохідною доріжкою біля нової та сучасної амбулаторії, оснащеної сучасною технікою, де створені усі умови для комфортного та якісного обслуговування пацієнтів. Тепер поруч із амбулаторією люди матимуть облаштовані зупинки, пішохідні зони зі зручними пониженнями, вкриті якісною бруківкою.
На стадії завершення перебувають роботи із влаштування щебеневого покриття з напівпросоченням бітумною емульсією на вул. Ольги Бессараб та на вул. Комка, а також вул. Покальчуків. Така система дорожнього покриття вигідна і практична. Вона дозволяє досить швидко і якісно укладати рівне дорожнє покриття, яке надійно слугуватиме упродовж багатьох років.
– У районі Вересневе здійснено доволі велику кількість робіт, – розповів Ігор Поліщук. – Ми приділили особливу увагу районам приватного сектору, де раніше подібних робіт люди не знали. Але там також живуть лучани, які потребують рівних доріг і зручних доїздів, тому звертаємо увагу як на центральні зони міста, так і на віддалені райони.

Наближаються до завершення роботи з облаштування пішохідної доріжки від пр. Відродження до ЗОШ №22. Тут облаштовується зручна пішохідна зона, де лучани тепер матимуть змогу прогулюватися із комфортом. Також здійснюється ремонт ЗОШ №22, облаштовується фасад, викладені бруківкою територія перед входом, сходові зони, добудовується зручний пандус для людей із обмеженими можливостями, здійснюється ремонт дворової території перед школою.
– У школі №22 здійснюємо ремонтні роботи, адже цей навчальний заклад давно мав потребу в благоустрої, бетонне покриття біля входу раніше мало значні ушкодження, – зауважив Григорій Недопад. – Тепер територія біля входу в школу рівна, вкрита бруківкою, дітям буде комфортно і зручно користуватися цією ділянкою. Також здійснюється облаштування пришкільної пішохідної зони, де в подальшому буде зручно проводити урочисті заходи й загалом використовувати як дітям, так і дорослим. Доріжка поруч із цією школою теж повністю викладається бруківкою, громадська ініціатива по її облаштуванню набрала найбільшу кількість голосів, адже цей скверик популярний серед дітей та дорослих. Уздовж доріжки встановлюємо лавочки, тож у місті буде ще одна зручна зелена зона, де лучанам буде зручно прогулюватися і відпочивати.
А у дворі на вул. Кравчука, 22, 24, де нещодавно було викладено новий асфальт, представників влади зустріла юрба дітей на роликах і скейтбордах, які вже встигли оцінити якість асфальту і щиро раділи рівному дорожньому покриттю.

– Реакція дітей – це найкраща оцінка якості робіт, – каже Григорій Недопад. – Головне, аби діти бавилися з обережністю, а можливість ходити рівними дорогами мешканці цих будинків тепер мають. Найближчим часом тут буде облаштовано бруківкою всі тротуари, встановлено дитячий майданчик, освітлення і відгороджені зони для смітників. Це – одна із найбільших дворових територій, де ремонтні роботи здійснюємо навколо обох будинків по всьому периметру, в тому числі і зони доля парковки, за системою «під ключ».
– Ремонт кожного двору по-своєму особливий, – каже Ігор Поліщук. – дуже приємно було побачити, скільки дітей катаються на роликах, на самокатах. А коли ремонт у цих дворах завершиться, то будуть задоволені не тільки діти, але і дорослі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
хохо Показати IP 26 Липня 2018 18:06
найкраща оцінка це експертна оцінка. зрівняти фактичні витрати з списаним кошторисом
Василь Показати IP 26 Липня 2018 18:09
Два роки тому на Соборності зробили чудовий ремонт тротуару, з облаштуванням велосипедної доріжки та освітленням. Також в новинах написали, як все гарно зроблено, а це й справді так. От тільки закінчити ремонт не спромоглися. Біля будинку 19 кілька метрів тротуару досі не зроблено. Ложка дьогтю, яка псує всі позитивні враження. https://opencity.in.ua/issueview?id=33073
Юра Показати IP 26 Липня 2018 18:13
Ну що тут сказати, МОЛОДЦІ !!! Влада нарешті чує Людей
Павло Показати IP 26 Липня 2018 23:18
На вулиці корольова після ремонту на доріжці для пішоходів стоіть велика калюжа і пішоходи змушені виходити на дорогу.
Лучанин Показати IP 26 Липня 2018 23:35
Двір на Грушевського 8-10 потребує ремонту вже не один рік...але це нікого не цікавить...після дощу в двір вийти не можливо,всюди одне болото...з дитячим візочком також проблема дійти до тротуару...Пане Поліщук,завітайте будь-ласка до нас і у двір!
я Показати IP 27 Липня 2018 03:09
та прийдіть нарешті на Привокзальну до 15 школи, будинки 1.3 7.9. Лінійка на покоцаному асфальті, в дворах калюжі,болото,малі діти граються в заборі. в дворі тільки забор.
Alex Показати IP 27 Липня 2018 11:07
Подивiться двiр Коперника 36! Як пiсля вiйни!!!!!! ЖАХ! 30 рокiв нiчого не робилося!!!!
вітя до Alex Показати IP 27 Липня 2018 12:35
Аналогічно двори по Рівненській 1,3,5!!! Недопад Помогі!!!!)
нострадамус Показати IP 30 Липня 2018 14:49
аналогічно: Волі 8а та вул. Трутовського.SOS

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus