USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.45 10.62

У Луцьку обговорили підтримку дітей, позбавлених батьківського піклування

11 Жовтня 2024 22:43
У Луцькій міській раді відбулося засідання робочої групи, присвячене важливим питанням реалізації пріоритетів державної політики у сфері формування системи кращого догляду для дітей та підтримки сімей.

У засіданні взяли участь заступник міського голови Ірина Чебелюк, депутат міської ради Оксана Лєщинська, начальник управління соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Ліна Галан, директор департаменту освіти Віталій Бондар, начальник управління охорони здоров’я Володимир Лотвин, директор департаменту молоді та спорту Володимир Захожий.

Наталія Ляшук, регіональна консультантка Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей у Волинській області, висвітлила роль регіону та територіальних громад у реалізації Стратегії забезпечення права кожної дитини в Україні на зростання в сімейному оточенні, акцентуючи на важливості локального підходу для захисту прав дітей.

Вона зазначила, що Волинська область є однією з 10 демонстраційних областей у межах реалізації реформи. 20 громад увійшли в пілотний проєкт та отримають експертну та фінансову підтримку дитячого Фонду ЮНІСЕФ щодо запровадження пакету послуг.

Читати ще: Омбудсман: Діти в ребцентрі на Львівщині скаржаться на нестачу їжі, а дехто навіть підпрацьовує копачем могил

Наталія Ляшук також повідомила про ключові показники результативності впровадження окремих компонентів реформи, а саме: введено необхідну кількість фахівців із соціальної роботи та працівників служби у справах дітей в кожній територіальній громаді, запроваджено повний перелік послуг мінімального пакету для забезпечення права дитини на зростання в сімейному оточенні в кожній пілотній громаді, щонайменше одна патронатна сім’я створена в кожній громаді, 95% дітей залишених без батьківського піклування, дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, влаштовані в сімейні форми виховання.

Ліна Галан, начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради, представила проміжні результати проєкту «Підвищення потенціалу громад для забезпечення інтегрованих соціальних послуг дітям у Львівській, Волинській та Закарпатській областях». Вона підкреслила необхідність адаптації послуг до потреб дітей та їхніх родин.

Андрій Лисик, юрист Центру соціальних послуг та реабілітації «Джерело», представив звіт за результатами аналізу актів міської ради та виконавчих органів, що регулюють питання захисту дітей та надання соціальних послуг. Цей аналіз виявив кілька ключових аспектів, які потребують удосконалення для підвищення ефективності системи.

Члени робочої групи обговорили пріоритети, виклики та можливості реалізації проєкту у Луцькій міській територіальній громаді, зокрема пропозиції щодо покращення взаємодії між різними установами та активізації участі громади у процесах підтримки дітей і сімей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus