USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.72

У Луцьку не продовжили оренду ділянки, де будують житловий квартал

23 Грудня 2017 12:42
Не поновлювати договір оренди землі для будівництва та обслуговування житлового кварталу на вулиці Рівненській вирішили депутати міськради.

Про це йшлося під час пленарного засідання 36-ї сесії Луцької міськради 22 грудня.

Депутати розглянули проект рішення про поновлення договору оренди землі управлінню капітального будівництва Луцької міської ради для будівництва та обслуговування житлового кварталу на вулиці Рівненській (площею 2,3609 гектара).

Як пояснив начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала, йдеться про поновлення договору оренди, відповідно, поновлюватимуть договір суборенди, який діє з 2013 року. Забудовник ПП «Грандекс» має декларацію та здійснює будівництво на ділянці.

Депутат Тарас Шляхтич запитав, чому ділянку надають в оренду управлінню капітального будівництва, а не забудовнику, який має усі дозволи. Сергій Шабала відповів, що ділянку в оренду забудовнику можна давати під об’єкт нерухомого майна, зареєстрований належним чином. Будівництво незавершене, і об’єкт наразі не зареєстрований.


Депутат Павло Данильчук запитав, на яких умовах продовжують договір оренди для УКБ. Зі слів керівника управління земельних ресурсів, розмір оренди такий, який передбачений для усіх господарських структур – 3% від нормативної грошової оцінки. Орендар платить податок, відповідно, маючи угоду про відшкодування коштів суборендарем.

Втім, депутати не підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 23 Грудня 2017 13:41
Доволі в дивний час ми живемо - що робиться в каші людей, там де мали б бути мізки, наразі незрозуміло. Можливо колись вчені визначать це, але... Є ділянка, на ній щось побудовано, повністю чи наполовину неважливо. Не продовжили оренду... Тобто, якщо виходити з логіки, тепер цю ділянку можна надати в оренду/продати іншій особі та щось там побудувати, або для інших цілей. Але ж там щось будується, це чиясь власність і це капітальне будівництво! Мабуть тепер логічно зруйнувати побудоване і зрівняти. Хотілося б дожити, але навіть не тільки дожити, а ще й скористатися на правах звичайного мешканця міста, однією територією, як колись... Коли на місці Буратіно буде сквер?
Фіма до Лучанин Показати IP 23 Грудня 2017 14:34
Та коли дерево з золотими монетками виросте.........
11 до Лучанин Показати IP 23 Грудня 2017 14:39
Там буде не сквер . А ніс від буратіно і довгий так як ввів в оману лучан

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus