USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Луцьку наступного року облаштують сквер Генерала Владислава Андерса

3 Жовтня 2023 19:22
Сьогодні у конференц-залі Центру надання адміністративних послуг підбили підсумки конкурсу на кращу ідею облаштування скверу Генерала Владислава Андерса, що на вулиці Ковельській в Луцьку. Конкурс був оголошений ще у червні Генеральним Консульством Республіки Польща в Луцьку та міською радою.

Про це інформує пресслужба міськради.

Учасникам, вік яких до 25 років, було запропоновано композиційними або художніми засобами відобразити ідею популяризації польсько-української історичної спадщини. А також увіковічити постать славетного генерала. Обов’язкова умова проекту – розміщення громадського простору на території скверу, площа якого 0,1404 га.

Після розгляду шести конкурсних проєктів фахове журі обрало переможців: перше місце – Арсен Подоляк, студент ЛНТУ, друге місце – Богдан Станкевич, студент ЛНТУ; третє місце – Пауліна Моравска, м. Краків (Польща). Усі отримають фінансове заохочення, яке забезпечило Генеральне Консульство Республіки Польща в Луцьку.
1 (перша) премія – перше місце – грошова винагорода у розмірі 1000 (одна тисяча) євро у гривневому еквіваленті; 2 (друга) премія – друге місце – грошова винагорода у розмірі 600 (шістсот) євро у гривневому еквіваленті; 3 (третя) премія – третє місце – грошова винагорода у розмірі 400 (чотириста) євро у гривневому еквіваленті. Розмір грошової винагороди у гривневому еквіваленті розраховується відповідно до курсу НБУ.

Заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк та Генеральний Консул Республіки Польща в Луцьку Славомір Місяк особисто вітали переможців архітектурного конкурсу та вручили їм відповідні дипломи, а також грошові сертифікати. Роботи з облаштування скверу у Старому місті, за їхніми словами, відбудуться уже навесні наступного року.

«Проведення конкурсу ідей – це плюс і для Польщі, і для України. Бо персона Андерса – це історія, яку треба читати нам спільно. Тому ми вирішили дати шанс студентству проявити свою креативність, свій творчий потенціал. Дякую всім, хто відгукнувся, цікавився і не був байдужим. Вірю, що незабаром у нашій Луцькій громаді з’явиться ще один ошатний зелений куточок, який буде приваблювати не лише жителів обласного центру, а й численних туристів», – сказала на завершення зустрічі Ірина Чебелюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Не історик Показати IP 4 Жовтня 2023 07:32
Ви б ще Ю.Галлеру сквер зробили. Чого тільки Андерсу. За те що розбив УГА . Воював Андерс в Італії нехай там і ставлять.я не прихильник конфліктів з Польщею по історичних моментах, але логіки не бачу. Поляки дать бабло а ми за грош маму продамо і може навіть 2 рази.
Андерсон Показати IP 4 Жовтня 2023 09:00
Ну як же ж без скверів та озеленення під час війни?!
Лучанин Показати IP 4 Жовтня 2023 16:07
Та порадійде хоч інколи - за конкурсантів, за допомогу . Скільки років російських назв вулиць, скверів, площ і т.д. було - все було нормально.Європа дає гроші - чому не скористатися???? - Ні , не будемо сквер робити, не треба нам грошей польських - українська натура
Андерсон до Лучанин Показати IP 4 Жовтня 2023 17:52
Я шось не побачив, що поляки сквер будують, тільки за передпроектні пропозиції премії роздають! І чого радіти, власні пам'ятники руйнуємо, чужі встановлюємо! ?
Лучанин до Андерсон Показати IP 5 Жовтня 2023 13:53
Шкодуєте за пам"ятниками леніна?????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus