USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Луцьку нагородили юних переможців міжнародного конкурсу бандуристів

31 Жовтня 2023 09:48
У Луцьку підбили підсумки 11-го міжнародного конкурсу бандуристів «Волинський кобзарик». Вдруге його провели в онлайн-форматі.

Про це розповіла Суспільному засновниця конкурсу Валентина Пилипчук.

У конкурсі беруть участь діти від шести до 16 років, каже організаторка. Цьогоріч відеороботи на огляд членів журі надіслали приблизно 200 учасників з різних регіонів України.

Дипломи учасникам вручили у Луцькому замку. Ківерчанка Меланія Клепанчук зайняла третє місце в номінації бандурист-співак. Каже: грає на цьому інструменті четвертий рік.
Семирічний Максим Довгун – один із найменших учасників конкурсу. Грою на бандурі займається лише другий рік. Хлопець розповів, що для участі у конкурсі грав мелодію «Веселий горобчик і перші кроки».
Голова правління Національної спілки кобзарів України Володимир Єсипок наголошує, що цей конкурс – це своєрідний форум бандуристів, під час якого визначають найталановитіших учасників, які в майбутньому пропагуватимуть це мистецтво.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus