USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Луцьку на відкритому чемпіонаті з легкої атлетики змагаються 150 студентів з різних міст. Фото

25 Квітня 2023 17:22
В обласному центрі Волині стартував відкритий чемпіонат міста з легкої атлетики серед студентів закладів вищої освіти та фахової передвищої освіти. Змагання започаткували у 2021 році, а нині вони відбуваються вдруге.

У відкритті на стадіоні «Авангард» взяли участь представники університетів та влади. Серед організаторів змагань – департамент молоді та спорту Луцької міської ради, ВНУ імені Лесі Українки, ЛНТУ та міська федерація.

Загалом у змаганнях беруть участь близько 150 спортсменів з десяти навчальних закладів: Волинський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні, Волинський коледж Національного університету харчових технологій, Луцький педагогічний коледж, Луцький базовий медичний коледж, Олімпійський фаховий коледж імені Івана Піддубного НУФВСУ група (Київ), Фаховий коледж технологій, бізнесу та права ВНУ імені Лесі Українки, Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’янчука (Рівне), Луцький національний технічний університет, Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, Волинський національний університет імені Лесі Українки.
У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини декан факультету фізичної культури, спорту та здоров'я Василь Пантік розповів, що в 2021 році викладачі кафедри фітнесу та циклічних видів спорту запропонували проводити змагання з кожного виду спорту перед Універсіадою.

«Студенти матимуть змогу побачити себе на старті, оцінити свої результати, відповідні висновки зроблять і тренери. На «Авангарді» пройдуть бігові види, а на стадіоні в ЛНТУ – метальні. Ірина Климець та Олена Хамаза також беруть участь в змаганнях. Потужні метальники приїхали з Києва. Тобто рівень змагань майже досягає чемпіонату України, якщо брати до уваги кількість професійних спортсменів серед учасників», – зазначив Василь Пантік.
Він пригадав, що перші змагання ми проводили за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», який завжди всіляко підтримує спортивну ініціативи. Не обійшлося і без допомоги міської ради, яка надала стадіон.

Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода наголосила, що у важкий для країни час підтримувати розвиток дітей та молоді дуже важливо у всіх напярмках, зокрема і в спорті.

«Ми бачимо, наскільки молодь мотивована перемагати, досягати вершин. Зараз маємо бути вдячними нашим захисникам, не забувати про них та максимально допомагати. Разом з тим наше завдання сьогодні – розвивати молодь, аби після перемоги ми стали ще сильнішою країною та яскраво представляли свою країну на міжнародній арені. Саме тому Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» з перших днів створення одним з пріоритетів обрав спорт та всіляко підтримував його розвиток як у Луцьку, так і на Волині», – зауважила Катерина Шкльода.
У вітальному слові директор департаменту молоді та спорту Володимир Захожий відзначив, що нині Луцьк відкритий для усіх видів спорту, фактично щодня відбуваються змагання.

«Ми прагнемо, щоб ваш розвиток в майбутньому допоміг нашій державі. Сподіваємося кожен з вас зможе зайняти п’єдестали світових та європейських змагань. Бажаю дійти до таких висот та відчути хвилинку гордості за свою країну, коли на вашу честь підніметься прапор та зазвучить гімн. А сьогодні отримайте хороші емоції від змагань», – закликав Володимир Захожий.
Після відкриття спортсмени приступили до змагань у своїх видах. Відзначимо, що студентський чемпіонат триватиме протягом двох днів.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus