USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

У Луцьку на Перемоги розпочали реконструкцію найбільш проблемної ділянки тепломережі

15 Липня 2024 19:45
ДКП «Луцьктепло» веде планові підготовлювальні роботи до нового опалювального сезону. Сьогодні, 15 липня, Луцький міський голова Ігор Поліщук разом із директором підприємства Іваном Скорупським проінспектували, як відбувається реконструкція теплової мережі на проспекті Перемоги.

Про це інформує міськрада.

«Зараз ми перебуваємо на території 5-ї школи, – розповів міський голова. – Звідси і до зупинки громадського транспорту простягається ділянка тепломережі, на якій за останні 2 роки було близько 15 витоків. Тобто дуже зношена мережа, і було прийняте рішення капітально відремонтувати її та замінити на попередньо ізольовані труби, строк експлуатації яких становить на менше 30 років.

Зараз ми бачимо, як іде реконструкція. В першу чергу стоїть завдання до початку навчального року завершити всі роботи на території школи. Загальна протяжність мереж цього об’єкту – 1600 метрів. Будемо бачити, наскільки встигатимемо виконати весь об’єм. Але значну частину робіт плануємо завершити саме цього року».
Читати ще: Буде красиво: у Волинському облмуздрамтеатрі – великий ремонт

За інформацією Івана Скорупського, реконструкція ведеться на ділянці тепломережі, яка обслуговує близько 20 будинків, одну школу і один дитячий садочок. Нові труби вкриті спеціальним теплоізоляційним шаром, який запобігає тепловтратам. Вони також обладнані сигналізацію про пошкодження, що дає змогу точно визначити місце витоку теплоносія.
Читати ще: Ремонтувати прибудинкові території у Луцьку будуть, але обмеженим коштом

Будівельно-монтажні роботи виконує підрядна організація ТзОВ «Вельт Капітал». Вартість робіт згідно договору складає 22 996 277,53 грн. Джерело фінансування – власні кошти підприємства в рамках виконання інвестиційної програми. Орієнтовний термін виконання робіт – 3 місяці. Заміна труб на території школи повинна завершитися до початку навчального року.

Реконструкція на проспекті Перемоги – це частин планових ремонтів на мережах міста у 2024 році. ДКП «Луцьктепло» планує виконати їх на розподільних теплових мережах загальною протяжністю трубопроводів 8141,0 м, в тому числі замінити власними силами 4000,0 м наявних трубопроводів на попередньо-ізольовані, а також підрядним методом – 4141,0 м.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus