USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Луцьку спиртзавод незаконно зливає в каналізацію брагу

10 Лютого 2022 14:05
У Луцьку під час обстеження мереж водовідведення в районі вулиці Ковельської і прилеглих територій виявили великі обсяги незаконного зливу речовин в каналізацію, що мали всі ознаки органічного виробництва, або так званої браги.

Про це повідомляють на сайті Луцької міської ради.

Виявлений факт підтверджує, що окремі виробництва на території Луцької міської територіальної громади не дотримуються правил приймання стічних вод. Наявність браги чи барди в системі водовідведення створює серйозні проблеми при потраплянні на очисні споруди, порушує технологію очистки стічних вод, призводить до викидів у атмосферне повітря в критичних обсягах, що може спричиняти появу неприємних запахів, а також забруднювати річку Стир та погіршувати екологічну ситуацію в цілому.
На місці виявленого порушення було відібрано проби на випуску стоків від підприємства. Попередні результати лабораторних аналізів засвідчують, що у відібраній органічній сполуці виявлено критичне перевищення обсягів хімічного споживання кисню, необхідного для того, щоб окислювати хімічним шляхом органічні і мінеральні речовини, які потрапили у воду. При нормі – 685 мг кисню в літрі води у відібраних пробах виявлено показник 7000 мг кисню в літрі води, тобто зафіксовано перевищення у понад 10 разів.
Очисні споруди КП «Луцькводоканал» розраховані на переробку близько 700 мг кисню на літр води. Проте якщо на очисні споруди потрапляють стоки із настільки серйозними перевищеннями показників, то забруднена вода при потраплянні у водойму може призвести до зменшення обсягів кисню і в результаті – до загибелі риби та інших живих організмів.

Також у виявленій речовині значно перевищено обсяги фосфатів – при нормі не більше як 5,6 мг на літр води, зафіксовано перевищення до 15,3 мг на літр води. Перевищення заліза становить 8,3 мг при нормі 2,3 мг на літр води. Наразі лабораторні дослідження тривають, вже зараз можна упевнено стверджувати про подальші виявлення інших перевищень у виявленій речовині.

До порушника правил експлуатації каналізаційних мереж буде застосовано відповідні санкції.

Наслідки від шкідливих дій виробництв, зазначають у «Луцькводоканалі», можуть бути надто серйозними для Луцької громади. Представники бізнесу, відповідальні за виробництва із великими обсягами відходів, повинні мати власні очисні системи для переробки цих відходів.

Як зазначають, КП «Луцькводоканал» не в змозі цілодобово і щогодини здійснювати контроль за фактами зловживання каналізаційною мережею, особливо в нічну пору доби, або ж забезпечувати постійний і одночасний контроль за усіма скидами на всіх виробництвах громади, яких є досить багато. При цьому залпові скидання заборонених речовин можуть наносити руйнівний вплив на екологію Луцька.

Як стало відомо Інформаційному агентству Волинські Новини з власних джерел, незаконний злив браги у каналізаційну мережу Луцька здійснював спиртзавод.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Ірина Показати IP 10 Лютого 2022 14:07
Всіх покарати,Кречковську,таку розумну першу.
громадянин України Показати IP 10 Лютого 2022 14:43
Дожилися - бражку виливають в каналізацію... Самогонку б краще вигнали!
Лучанин Показати IP 10 Лютого 2022 14:51
Невже не можна організувати вивіз худдобі як при колгоспах було? Була б користь** Повна безгосподарність!
Дідо до Лучанин Показати IP 15 Лютого 2022 12:54
То радянський пережиток, ми домкрати все по-новому робимо!
Бражко Коля Показати IP 10 Лютого 2022 14:53
Завод працює нелегально, отже всі чиновники в ділі.
Любитель С2Н5ОН Показати IP 10 Лютого 2022 14:59
От гади! Тут зранку немає чим похмелитися, а вони цінний продукт в каналізацію виливають. Де совість, люди?
Анонім Показати IP 10 Лютого 2022 15:41
Вже, років 20 спиртзавод зливає брагу в міську каналізацію. І всі про це знали і знають. Тільки тепер зробили круглі очі - а звідки воно взялося? Вікна на спиртзаводі не світяться, тіпа не працюють, а каналізаційні люки парують і по Красному запах бражки. Совпадєніє?
Загадка-дири Показати IP 10 Лютого 2022 15:56
І вже тепер зроблять щоб луцьк не пах?
лінивець Показати IP 13 Лютого 2022 10:46
Брагу треба в інтернет виставити в розділі: віддам у добрі руки- бажаючих забрати буде багато )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus