USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

У Луцьку на березі Стиру з’явиться зворушлива скульптурна композиція

15 Серпня 2023 20:50
Луцький міський голова Ігор Поліщук зустрівся з представниками благодійного фонду «Сучасна Україна» на чолі з його керівником Володимиром Гавришем. Організація співпрацювала з Луцькою громадою в перші місяці війни, у 2022 році доставила значну кількість матеріалів для занять арттерапією. Допомога була доречною, оскільки в громаді на той час перебувало чимало дітей внутрішньо переміщених осіб, які потребували реабілітації.

Як повідомляє Луцька міська рада, нещодавно фонд звернувся до департаменту культури міської ради з пропозицією реалізувати в місті два мистецькі проєкти: за кошти фонду встановити скульптурну композицію «Возз’єднання» та створити мурал на тему незламності українського народу.

Як розповів автор композиції художник Євген Примаченко, його робота присвячена темі української родини. Ідея полягає в тому, що через війну багато українських сімей стали роз’єднані з найріднішими людьми, але чекають на закінчення бойових дій та возз’єднання своїх родин.

Композиція складається з двох частин – жінка з дитиною та чоловік, який махає їм рукою. Фігури встановлені на окремих постаментах і мають бути розділені природною перешкодою – річкою.
Скульптурну композицію пропонують розмістити у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі України. Фігуру жінки з дитиною хочуть поставити на одному березі річки Стир у районі міського пляжу, чоловіка – на іншому.

Читати ще: Луцькі кликуни: неофіційний символ міста та постійний об’єкт вандалізму. Фото

«На мій погляд, це цікаво, коли ландшафт допомагає підсилити ідею самої скульптури», – зазначила присутня на зустрічі директор департаменту культури міської ради Тетяна Гнатів.
Міський голова Ігор Поліщук подякував благодійникам за ініціативу і підтримав обидві пропозиції фонду «Сучасна Україна». Зокрема, ідея скульптурної композиції, на думку міського голови, надзвичайно доречна, оскільки тема роз’єднання сімей зараз надактуальна. Ігор Поліщук також схвалив локацію, де пропонують встановити фігури, адже парк після реконструкції відвідують десятки тисяч лучан.

Зауважимо, Фонд «Сучасна Україна» був створений у 2021 році з метою реалізації інноваційних проєктів. До участі в організації залучені люди з різних куточків України – бізнесмени, волонтери, добровольці, громадськість, експертне середовище. З початком воєнної агресії фонд переключився на забезпечення фронту та допомогу постраждалим від війни. Важливий напрям діяльності фонду – культурна дипломатія. За допомогою залучених митців він пропагує українське мистецтво в світі, щоб привернути увагу до нашої держави через культуру і залучити допомогу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Дідько Показати IP 15 Серпня 2023 21:17
А де скульптура? Я нічого схожого не побачив на фото
Лучани Показати IP 15 Серпня 2023 22:18
Чому не дотримуються вимоги Постанови КМУ Про порядок встановлення пам'ятників, монументів і пам'ятних знаків ? Має бути проведений конкурс ! Там же землі двох різних територіальних громад - де рішення ? Чому проект не розглядався на художній раді ? Запропонована процедура встановлення - то сама натуральна самовільщина ! А про художню цінність такого витвору - тут і говорити не доводиться ! Робіть по Закону !
Анонім Показати IP 16 Серпня 2023 00:23
Гарна ідея і парк треба збільшити, бо місто розрослося
Were Показати IP 16 Серпня 2023 00:27
Скульптори, дітвора що пограла у майнкрафт?
Анонім Показати IP 16 Серпня 2023 05:04
Чи зворушлива скульптура, не видно, а очільниця культури дуже "зворущлива". Схожа на сову. Чи циганку-гадалку у віці 87 років.
Вердикт Показати IP 16 Серпня 2023 08:53
Авторський підпис на картині художника: "Сіє осел, а не собака".
2022 Показати IP 16 Серпня 2023 08:57
Хворі люди.
Діагноз Показати IP 16 Серпня 2023 09:04
Запахло в повітрі виборами і закружляли, як шпаки над черешнями, різні політично - пофарбовані під камуфляж бажаючі, яким чєртовскі хочєцца поработать, в першу чергу, на себе !
Олександр Показати IP 16 Серпня 2023 20:55
Кубізм це взагалі стиль придуманий шаріковими на зорі радянського минулого, воно нам треба
Луцький паца Показати IP 23 Серпня 2023 16:47
Перепрошую, але це г..но, а не скульптура. Можна ж гарно зробити!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus