USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Луцьку на базі Будинку дитини запрацює обласний реабілітаційний центр

13 Березня 2024 17:41
Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад відвідав Будинок дитини, на базі якого невдовзі має запрацювати обласний реабілітаційний центр для дітей.

Днями тут завершили облаштування за усіма правилами доступності центральний вхід у будівлю. Безбар’єрність – одна з основних умов і для збереження ліцензії на медичну діяльність установи, і для старту більш масштабних трансформацій під майбутній відновлювальний центр, інформує пресслужба облради.

Як розповів виконувач обов’язків керівника дитбудинку Руслан Юлдашев, роботи з монтажу пандуса та вхідної зони вартістю майже 400 тисяч гривень профінансували за рахунок грантових коштів від міжнародної неурядової організації «Данська рада у справах біженців». Решту реконструкції – утеплення фасадів, заміна вікон, ремонт покрівлі, розширення простору в середині будівлі, а також встановлення підйомника – планується виконати за фінансової підтримки ЮНІСЕФ. Проєкт реконструкції уже проходить технічну експертизу, для завершення робіт знадобиться не більше як 4 місяці, запевняє керівник сиротинця. Загальна вартість робіт сягне 30 млн грн.
Читати ще: У Луцьку школярі подарували апарат міостимуляції в Будинок дитини

Заступниця директора Тетяна Віговська додала, що, готуючись до створення реабілітаційного центру, адміністрація дитбудинку багато працювала зі спонсорами і благодійниками, тож зібрано майже усе необхідне для відновлення обладнання. Також за грантові кошти персонал проходить фахові навчання з раннього втручання. Вона додала, що на перспективу є плани створити тут і тренінговий центр для дитячих реабілітологів.

Читати ще: 19 вихованців Волинського дитбудинку повернулися в Україну, 16 з них житимуть у родинах

«Усе йде за планом, поетапно ми наближуємося до втілення нашої давньої мрії – мати в області дитячий центр ранньої реабілітації. Сподіваємося, що вже наступного року зможемо законтрактувати в НСЗУ цю дуже затребувану послугу», – підсумував візит Григорій Недопад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus