USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

У Луцьку матері загиблого Героя вручили державну нагороду

12 Червня 2023 19:19
У Луцьку матері загиблого нацгвардійця Сергія Пенкалі вручили державну нагороду – орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Про це повідомили у Військовій частині 1141 Національної гвардії України міста Луцька.

Молодший сержант Сергій Пенкаля загинув під час бою 6 жовтня 2022 року в районі населеного пункту Терни Донецької області. Внаслідок мінометного обстрілу він отримав поранення, несумісні з життям.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності, указом Президента України № 29/2023 від 24 січня цього року воїн нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Нагороду матері героя Тамарі Іванівні вручив начальник Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко, подякувавши за мужнього сина.

Командир волинського підрозділу Національної гвардії звернувся до матері зі словами співчуття: «Для вас ми завжди на зв’язку. Ви можете розраховувати на підтримку від гвардійців у будь-яких питаннях, навіть побутових».

Лучанин Сергій Пенкаля залишиться в пам’яті побратимів як мужній воїн, вірний військовій присязі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 12 Червня 2023 20:00
Ті, що мають вести бійців у бій і своєю хоробрістю давати приклад іншим , сидять в глибоких тилах і роздають матерям загиблих 'подяки'. Хіба не гидотно це?
Таня до Анонім Показати IP 13 Червня 2023 14:20
Вони можуть перевіряти монастирі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus