USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.40 10.55

У Луцьку ловили водіїв, які не пропускають швидку та пожежну з увімкненими сиренами. Фото

12 Листопада 2020 13:24
В обласному центрі Волині в рамках тижня безпеки дорожнього руху провели відпрацювання «Маячок», під час якого кільком водіям виписали штрафи за те, що ті не пропускали пожежну, швидку та автомобілі патрульних з увімкненими сиренами та проблисковими маячками.

Так, відпрацювання стартувало зранку 12 листопада з самісінького центру Луцька і закінчилося на вулиці Рівненський на виїзді з міста.

Зокрема, один з екіпажів спіймав двох водіїв, які не пропускали автомобіль ДСНС з увімкненою сиреною та проблисковими маячками на вулиці Рівненській. На водіїв склали адміністративні матеріали за частиною 3 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення. До водіїв-порушників буде застосоване адміністративне стягнення у розмірі 510 гривень.
Керівник патрульної поліції Волинської області Андрій Крутень розповів, що такі відпрацювання проводять на постійній основі, адже секунди, які необхідні для прибуття оперативних транспортних засобів, можуть врятувати життя.

«Як пішоходи, так і водії, на жаль, не надають перевагу в русі оперативним транспортним заходам. За цей рік ми притягнули 19 водіїв, які не пропускали спецавтомобілів. Однак можемо констатувати, що ті дієві заходи, які вживаються в межах Кодексу України про адміністративні правопорушення, впливають на рівень свідомості учасників дорожнього руху», – зазначив Андрій Крутень.
Він наголосив, що водій, який бачить якийсь з оперативних транспортних засобів з увімкненими проблисковими маячками синього кольору або звуковою сиреною, повинен надати дорогу, знизивши швидкість до 40 кілометрів на годину, а інколи й зупинитися. Натомість пішоходи зобов’язані не переходити проїжджу частину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанин Показати IP 12 Листопада 2020 14:34
А ще хочемо в Європу!!! Треба себе так поводити відносно інших людей щоб Європа хотіла до нас!!!! Тоді і Боже благословіння буде над Українським народом. А поки немає елементарної поваги між людьми то добра на жаль не буде. Що сіємо те й пожинаємо, а ще можуть і діти пожинати після батьків
Анонім Показати IP 12 Листопада 2020 14:36
Потім будуть розкидати наркоту на вулицях і пакувати всіх хто підбере пакет? Це ж тижневик боротьби з наркотою. Чи може наймуть малолеток і дадуть вказівку клеїти мужиків? А що? Це тижневик боротьби з педофвлами. А може давайте зробимо тижневики по боротьбі з авто угонами? Оставимо заведене авто на гпз і засядемо в кущах? Це провокація правопорушення і на місці оштрафованих я би це так не оставив.
Андрій Показати IP 12 Листопада 2020 16:56
Це тупо виехали раз на тиждень щоб підняти собі статистику а тих кого зловили тому не повезло .
Андрій Показати IP 13 Листопада 2020 01:18
На перехрестях в час пік можна кожному виписати штраф) а може краще місячник - поліцаї з синьою мігалкою спереду(30-40)км/год та як лбблять, а ззаду ще один який штрафувати буде? З власного досвіду 1-2придурка є які не пропустять швидку чи МНС а поліцаї самі привчити що синя скрізь в день. В ночі включаються тоді коли в двір через сплошну заїхав)
Юрій Показати IP 24 Листопада 2020 13:44
Все гарно робимо, але з справжньою злочинністю ніхто не бореться, а лише статистику набивають за допомогою штрафів. Ви кращеб обяснили цим людям на перший раз, а не гроші збирати тим паче в такий час, може для кого це останні гроші, гроші на прожиття!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus