USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

У Луцьку літню школу туризму відвідують більше сотні дітей

26 Червня 2022 11:44
Вперше у Луцьку запрацювала літня школа туризму та спортивного орієнтування. Безплатні заняття відвідує більше сотні дітей.

Про це розповіла Суспільному заступниця директора обласного центру національно-патріотичного виховання Алла Корнійчук.

У літній школі туризму займалися діти від шести років і до студентської молоді. Є також діти з внутрішньопереміщених сімей.

Одне із заняття зі спортивного туризму організували поблизу Палацу учнівської молоді у Луцьку. Інструктор Олександр Оришко розповів дітям про основи велосипедного, спортивного та водного туризму.

«Я розповідав, як намети ставити, організовувати, як вибирати місце, що таке карабіни, мотузки, що таке водний туризм, які плавзасоби бувають», – каже інструктор.
Дмитро Назарчук на заняття привів семирічного сина Владислава. Батько каже, що відходили на заняття впродовж тижня. За цей час син навчився орієнтуватися по карті.
А шістнадцятирічний Ілля Новосад туризмом займається п’ять років. Каже, що завдяки туризму має друзів у кожному регіоні України.

«Вмію ставити намет, був у деяких видах походів, кожен з них має свої переваги та недоліки. У водному поході легше перевозити все спорядження, а на велосипеді це більш відчутно», – розповідає хлопець.
Заняття з туризму та орієнтування відбуватимуться до кінця тижня. Ті діти, які відвідають з десяти занять шість, матимуть змогу безплатно пройтися екологічною стежкою в наметове містечко, яке знаходиться в Центральному парку, – говорить Алла Корнійчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus